Røgen fra Auschwitz


Røgen fra Auschwitz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JØDEHAD-2: Historikeren Claus Perregaards reaktion 27. juli på min kronik om jødehadet i den danske venstrefløj er temmelig afslørende, fordi han bruger nazisternes metoder til at bestemme, hvem der er jøde.

Men inden jeg kommer til ham, må jeg først gøre rede for min hensigt med kronikken.

Jeg ønskede at pege på antisemitiske tendenser i den danske venstrefløj og vise, at jødehadet har historiske, socialistiske rødder i udlandet.

Af pladshensyn måtte jeg selvfølgelig begrænse mig. En artikel af den længde ville aldrig kunne skildre jødernes lange og komplicerede historie fyldestgørende. Det siger selv. Kronikken forsøgte også at forklare, hvorfor Boykot Israel-kampagnen fik bred opbakning fra ledende socialister som Mogens Lykketoft, Holger K. Nielsen m.fl.

Boykot Israel-kampagnen var jo enestående i den forstand, at venstreorienterede danskere ønskede at boykotte en demokratisk stat. Hvorfor valgte man at gribe til noget så voldsomt som en boykot, når kritik og protester rakte så rigeligt? Hvorfor denne omfattende og verdensomspændende hetzkampagne mod et lille land på fem millioner indbyggere? Hvorfor dette had?

Der var jo mange andre lande, som det ville være langt mere indlysende at boykotte. Irak under Saddam og Sudan under de arabiske islamister for bare at nævne nogle få.

Israel er ikke en stat befolket af engle. Selvfølgelig. Den forfølger nådesløst sine mål. Men ligefrem boykot og propagandamure på festivaler? Hvorfor skal Israel af alle udsættes for en så skinger hetz?

Ja, jeg spurgte, og mit svar var, at antisemitismen er baggrunden for den lidenskab og den vrede, hvormed Israel angribes af venstrefløjen. Anderledes kan jeg ikke tolke det.

Og nu til Claus Perregaard, hvis reaktion er temmelig symptomatisk, men på en ubehagelig måde. Han henviser til jøder, der var socialister, og han klandrer mig for, at jeg ikke nævner dem. Han nævner i den forbindelse socialismens fader, den tyske filosof Karl Marx. Det er ret så problematisk, for Marx var ikke jøde. Han var døbt. Hans jødiske far havde endda konverteret til kristendommen.

Hvis man altså kalder Marx for jøde, anvender man faktisk nazisternes kategoriseringsmetode, for det må jo være ved blodet, der så er afgørende for Claus Perregaard.

Jeg synes allerede, at jeg kan se røgen fra Auschwitz, Perregaard.

Røgen fra Auschwitz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce