Rigtige venner

Dan Jørgensen

Rigtige venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MILJØ: Danmarks miljøminister Connie Hedegaard (K) er ikke helt uden humor. Således skriver hun her i avisen 24/12: "Dan Jørgensen forsøger at hænge fast i forestillingen om, at alting var meget bedre dengang i de go'e gamle dage, da miljøministeren hed Svend Auken. Man får altså helt lyst til at synge det gamle dansktop-hit om "de gamle bukser".

Hvis ministeren har ret, er det imidlertid ikke kun mig, der hænger fast i et forældet billede af virkeligheden. Ugebrevet Mandag Morgen lavede for et par måneder siden en undersøgelse, der viste at tre ud af fire danskere ikke har tillid til regeringens miljøpolitik, samt at 41 pct. af befolkningen mener, at Svend Auken er denmiljøminister, der har været bedst til at varetage miljøets interesser.

Hvem har så ret? Er det Connie Hedegaard eller er det 75 pct. af alle danskere? Lad os se lidt på fakta.

Ministeren skriver stolt om den såkaldte miljømilliard. En hel milliard ekstra kroner har hun efter eget udsagn givet til naturen. Umiddelbart lyder det jo besnærende. Men ser man på de samlede bevillinger, siden regeringen trådte til i 2001, har man akkumuleret skåret fire milliarder kroner samt nedlagt over 600 stillinger i Miljøministeriet. Vil ministeren mon benægte disse tal?

Men faktisk er de store nedskæringer måske ikke engang det værste. Det tungeste kritikpunkt mod den nuværende regerings miljøpolitik er, at den forkæler landbruget til skade for miljøet.

Regeringen har gjort det langt nemmere for landmænd at udvide deres svineproduktion, end det var under Auken (nu produceres ca. 25 millioner svin om året i Danmark). Den har passivt set til, mens pesticidforbruget, som truer vores grundvand, bare stiger og stiger (sidste år steg forbruget af sprøjtegifte for fjerde år i træk). Også her lavede Auken strammere lovgivning.

Regeringen og miljøminister Connie Hedegaard har altså ikke bare ført et ideologisk korstog mod det, Svend Auken byggede op, den har også udnyttet sin magt til at forkæle landbruget på bekostning af naturen.

At det borgerlige Danmark gerne vil varetage landbrugets interesser er for så vidt ikke underligt. Hver valgkamp tilgår der jo regeringen store økonomiske midler i støtte fra landbrugssektoren. Den ene tjeneste er vel den anden værd.

I tråd med ministerens eget humoristiske angreb mod min person, vil jeg derfor - med reference til en af dansktoppens helt store navne - sige: han tog desværre fejl den salige Jodle Birge: "rigtige venner kan købes for penge".

Rigtige venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce