Rigtige praktikpladser


Rigtige praktikpladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOLEPRAKTIK: Den negative udvikling fra SR-regeringens tid er nu vendt. VK-regeringen har begrænset skolepraktikken, og det er nu mere attraktivt at skabe rigtige praktikpladser for elever, skoler og virksomheder.

Det er i alles interesse, at både danske og etniske unge får rigtige praktikpladser i virksomhederne. Skolepraktikken er den næstbedste løsning, som skal sikre alle, der ikke kan få virksomhedspraktik, en uddannelse. Derfor må skolepraktik aldrig blive mere attraktiv end virksomhedspraktik, og skolepraktik må ikke uddanne folk til arbejdsløshed.

Det hævdes, at uden skolepraktik lades tusinder af unge, særligt etniske unge, i stikken og at den såkaldte uddannelsesgaranti er væk. Det er forkert. Skolepraktikken på de danske erhvervsskoler har været et populært tilbud, som flere og flere har brugt. Men tilbuddet giver store problemer.

Skolepraktikken har betydet, at flere uddannelser frakobles arbejdsmarkedet. Resultatet har været, at der på mange områder uddannes til arbejdsløshed. Man holder dermed eleverne i en flerårig skolepraktik, vel vidende at chancerne for job er små. Det gavner hverken de unge eller samfundet.

Ikke nok med det. På mange områder giver skolepraktikken også arbejdsgiverne en forkert adfærd.

Hvorfor skal en mindre virksomhed således investere i at uddanne unge, når den kan lade skolerne uddanne rigeligt med skolepraktikanter?

Regeringens og Dansk Folkepartis aftale om erhvervsskolerne skabe bedre økonomiske vilkår for skolerne og et mere fleksibelt system for både de unge og virksomhederne.

Reformen virker. For første gang i seks år er udviklingen i antallet af praktikpladser positiv. I 2004 er der skabt over 1800 praktikpladser mere end på samme tid i 2003. Fra 1. januar 2005 er der blevet udbudt 28 nye erhvervsuddannelser, som er blevet til efter forslag fra arbejdsmarkedets parter. Det vil give nye uddannelsesmuligheder og dermed nye praktikpladser for de unge.

Rigtige praktikpladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce