Rent vand. Tak for tilliden ...


Rent vand. Tak for tilliden ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Palle S. Christensen, Kåsvænget 44, Strib - tidl. bestyrelsesmedlem i Danske Vandværker - jra@fyens.dk
Billede
Debat. 

Formanden for Vandcenter Syd Odense Anders W. Berthelsen giver i et indlæg i avisen en søndag udtryk for, at man kan blive nødt til at rense vores grundvand yderligere f.eks. via aktiv kulfiltre - ja, kære formand, det kan blive nødvendigt, men de respektive kommuner sidder tungt på magten til at nægte videregående vandbehandling for at vise deres magt.

Bemærkningen om at det kan blive en sovepude, hvis man accepterer rensning af grundvandet, synes jeg er uforskammet overfor de mere end 1000 bestyrelsesmedlemmer på fynske vandværker.

Begrundelsen for nej til den videregående vandbehandling er som hovedregel den tese, at så vil danskerne overalt begynde at forurene jorden mere - hertil er kun at sige tak for tilliden eller rettere manglende tillid, men en sådan vinkel tænker embedsmænd ikke ud fra, og de har jo altafgørende indflydelse på, hvad de lokale politikere tænker og siger.

Tag f.eks. de seneste stoffer, der pludselig blev konstateret i vores grundvand: Desphenyl-Chloridazon (restprodukt af ukrudtsmiddel brugt på roemarker) og her for nyligt også 1,2,4 Tria Zol (svampemiddel brugt i kornmarker) - hvad mon bliver det næste, man finder spor af med en detektionsgrænse på over 0,1 mikrogram (milliontedel gram).

Kun fantasien sætter grænser for, hvad der fremover kan findes.

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg personligt er 100 procent for rent og ufarligt drikkevand i hanerne, men er bestemt heller ikke blind for, at økonomien også bør have plads i de overvejelser, alle vandværker i Danmark må gøre sig.

Så jeg synes, at de ansvarlige personer på Christiansborg burde tage emnet op til en drøftelse, inden der misbruges flere millioner kroner på unødvendige boringer, fordi de relevante myndigheder hylder forældede principper i stedet for at nytænke.

Rent vand. Tak for tilliden ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce