Rejs hjem!


Rejs hjem!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I onsdags blev der tonet rent flag. En gruppe fanatiske galninge, organiseret i den muslimske Hizb-ut-Tahrir, samledes til stormøde. I to adskilte rækker - kvinder for sig og mænd for sig - stillede hundredvis af muslimer op for at få adgang til at høre den hellige krig mod USA blive erklæret. Og hvad blev der sagt?¥ At USA er ondt, og jihad - hellig krig - er helt o.k.¥ At rettroende muslimer skal rense deres sind for den vestlige kultur.¥ At demokrati, markedsøkonomi og nationalfølelse er et udtryk for onde, uislamiske tanker.

Og så videre. Og så videre.

Hvorefter den forsamlede folkemængde råbte: Allah er stor.

Sådanne udfald mod os, imod vore allierede, imod alt det, det danske samfund bygger på, er dybt forargelige. De rejser for mig et helt grundlæggende spørgsmål: Hvorfor er de mennesker overhovedet her?

De foragter jo med al tydelighed alt, hvad der har med Danmark at gøre. Med deres hadefulde verbale angreb og deres hellige krig, er det ikke her, de hører hjemme. Man fristes til at spørge: Er det, fordi vores kontanthjælp er så høj, at de er her? Det må da være meget mere naturligt for dem at rejse hjem til de lande, der hylder samme principper, som de selv gør.

Hizb-ut-Tahrir betyder befrielsespartiet - men hvem er det, de vil befri? Og mod hvad? Hvis medlemmerne af Hizb-ut-Tahrir så gerne vil befries fra vores kultur og værdier, så foreslår jeg, at de med det samme bestiller en enkeltbillet til deres rigtige hjemland. Så kan de befri sig selv!

Hvis de forlod Danmark, ville de gøre en hel del mennesker en tjeneste. Blandt andet moderate, velintegrerede indvandrere. Mennesker, der har gjort en stor indsats for at indrette sig efter de danske normer og værdier, risikerer at blive slået i hartkorn med en gruppe højtråbende fundamentalister, der med deres ekstreme og prokerende opførsel viser, at de hverken har forståelse, fornemmelse eller respekt for det land, de bor i.

Målet med en sådan begivenhed er klart.

Talerne ved stormødet var ikke på arabisk men derimod på dansk. Naturligvis med det formål, at danske medier til hele Danmark kunne videreformidle, hvad der rent faktisk blev sagt. Det giver mulighed for at hverve nye medlemmer.

Derfor må der også gøres noget. Tiden er kommet, hvor justitsministeren må tage sin grundlov under armen og finde ud af, om den slags foreninger overhovedet har ret til at virke i Danmark.

Lad os få at vide om en forening er lovlig, når deres talsmand er citeret for at sige: "Jo, jihad er en legitim handling, når et muslimsk land bliver angrebet." Lad os få at vide, om den slags ligger inden for, hvad vi som demokrati må finde os i - eller om der reelt set er tale om en forening, der med grundlovens ord "søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende", og derfor "bliver at opløse ved dom".

Bendt Bendtsen, Allesøvej 38, Odense. er formand for Det Konservative Folkeparti.

Rejs hjem!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce