Regionens indre liv


Regionens indre liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den syddanske region bestående af Fyn og Sydjylland helt op til Vejle er en realitet. Heldigvis, er vi nogle, der mener. Andre mener det modsatte. Men det er vigtigt, at vi alle nu ser realiteterne i øjnene og, uanset hvad vi måtte mene før, ihærdigt yder en indsats, hvis det skal lykkes at få regionen til at fungere optimalt.

Ikke blot politikerne skal på banen og gøre, hvad de skal. Alle vi andre skal være med til at give regionen det indre liv, skabe det syddanske sammenhold på alle områder. Det er nødvendigt, hvis sydjyder og fynboer i fællesskab skal få det bedste ud af det nye tætte samarbejde, der er lagt op til.

Dette kræver meget andet end det politiske holdarbejde, vi kender i dag. De amtsbegrænsede politiske foreninger bør gøres regionale. Det er jo ikke sådan, at de forskellige dele af regionen skal opstille kandidater, som så skal konkurrere indbyrdes regionalt om mandater i regionsrådet. Det er de samme kandidater, vi skal opstille og stemme om i hele regionen - og det er bydende nødvendigt, at de kandidater, der bliver valgt, tænker syddansk i stedet for at tænke fynsk eller sydjysk.

Meget andet skal også på plads, hvis ikke regionen skal gispe efter luft allerede fra starten. De erhvervs- og arbejdsmarkedsorienterede organisationer må nødvendigvis også blive regionale, hvis regionen skal lykkes som en helhed. Det samme gælder sportsorganisationer, kulturelle organer og meget andet.

Mediestrukturen bør også ændres. Hvis sammenholdet, fællesskabet, i regionen skal blive bæredygtigt, må radio og tv blive regionalt. Radio Fyn og TV2/Fyn bør fusioneres med de tilsvarende sydjyske stationer. Vi må have regionale i stedet for fynske og sydjyske udsendelser hver for sig. Ellers udhules ideen med det nye samarbejde.

Det bliver endvidere påkrævet med en avis, der dækker hele regionen. Man må håber, at avishusene i regionen finder ud af et frugtbart samarbejde på den front og samarbejde om at løse den opgave. Det vil under alle omstændigheder blive dyrt, koste arbejdspladser og være frugtesløst, hvis de begynder at bekrige hinanden.

For at sige det på en anden måde: Nu, da regionen er en realitet, bliver det for en odenseaner pludselig lige så nødvendigt at vide, hvad der sker i Toftlund som i Otterup, og med regionsrådet placeret i Vejle er det livsvigtigt for hele regionen med en omfattende nyhedsdækning herfra.

Det ville være dejligt, hvis vi alle kunne enes om i fællesskab at være med til at tage de nye udfordringer op. Men på den anden side skal det ikke undre, om nogle fortsat vil fortsætte surmuleriet og forsøge at skabe splid. Det plejer ikke mindst fynboerne at være gode til.

Men hvis vi på Fyn i stedet for at surmule og modarbejde tager initiativ til at få alt ovennævnte på plads hurtigt, finder Fyn nemmere en positiv placering i regionen. Når alt kommer til alt, er det jo kun et spørgsmål om at vise god vilje til at gøre det bedste for Fyn.

Bent Skougaard-Jørgensen, Haveløkken 25, Odense NV, er journalist.

Regionens indre liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce