Regionens 2019-budget. Krav i ny forklædning


Regionens 2019-budget. Krav i ny forklædning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Erik Søndergård, Rasmus Rasks Allé 95, Odense SV - regionsrådssuppleant, Dansk Folkepart
Claus Fisker
Debat. 

I regionernes budget for 2019 sløjfes omprioriteringsbidraget på to procent, men produktivitetskravene fortsætter i ny forklædning.

Regionernes budget bliver derfor ikke mindre stram i 2019 end i 2018. Medarbejderne på sygehusene bliver fortsat presset gennem højere produktivitetskrav, der fører til lavere service til patienterne og dårligere arbejdsmiljø for medarbejderne på grund af for få bevillinger i forhold til opgaverne. Staten fortsætter med at underfinansiere sygehusenes drift.

I budget 2019 tilføres regionerne 1000 millioner kroner ekstra. Det vil for Region Syddanmark sige ca. 200 millioner kroner.

Staten giver i 2019 regionerne 133 millioner kroner ekstra, hvis de i 2019 i forbindelse med bygningen af de nye sygehuse effektiviserer for 266 millioner kroner.

Staten indfører et nyt teknologi-bidrag, der betyder, at regionerne skal effektivisere deres arbejdsgange for 500 millioner kroner årligt.

Staten indfører en nærhedsfinansiering, der erstatter hovedparten af det tidligere omprioriteringsbidrag. Nærhedsfinansiering betyder, at regionerne skal effektivisere for yderligere 1500 millioner kroner.

Sammenlagt får regionerne en milliard kroner under forudsætning af, at de effektiviserer for to milliarder kroner. Hvis det ikke løkkes regionerne at opfylde effektiviseringskravene, bliver deres ekstra milliard taget fra dem.

I effektiviseringskravene ved de nye sygehusbyggerier regner staten med, at Nyt OUH i 2023 kan effektivisere for 375 millioner kroner. Kravet kommer oveni, at man har sparet på kvaliteten af Nyt OUH, fordi man har bygget Nyt OUH for billigtmed færre faciliter end oprindeligt tiltænkt og en ringere bygningsmasse, og oveni at Nyt OUH begynder med ca. 550 senge, hvor OUH for få år siden havde ca. 900 senge.

Det kommer til at gå ud over Nyt OUH's arbejdsmiljø. Der vil tværtimod i 2023 være brug for ekstra penge til Nyt OUH.

Regionens 2019-budget. Krav i ny forklædning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce