Regeringen må lytte mere til DF


Regeringen må lytte mere til DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

eu-lovgivning

I et demokratisk samfund som det danske råder magtens tredeling. Det vil sige, at den lovgivende, dømmende og udøvende magt er adskilte fra hinanden, og denne magtens tredeling er som i mange vestlige, demokratiske forfatninger også nedfældet i Danmarks Riges Grundlov.

Men i EU er der kræfter, som forsøger at erodere magtens tredeling. Kræfter, som ønsker, at domstolene og juraen skal stå over alt andet. Seneste eksempel på dette er, at EU-regler direkte truer den danske lovgivning på familiesammenføringsområdet.

Da VK-regeringen med Dansk Folkeparti som parlamentarisk grundlag i november 2001 overtog magten, fik den af den danske befolkning mandat til at vedtage en række stramninger af den danske lovgivning på udlændingeområdet.

Vi fik den lavere starthjælp til flygtninge i stedet for den direkte adgang til den højere bistand. Vi fik 24 års reglen og tilknytningskravet for at dæmme op for tvangsægteskaber. Vi afskaffede de facto-flygtningebegrebet, så der kom fokus på de flygtninge, vi skulle modtage ifølge af konventionerne. Ligesom det blev gjort sværere at blive dansk statsborger.

Ved folketingsvalg både i begyndelsen af 2005 og i slutningen af 2007 fik regeringen og Dansk Folkeparti på overbevisende måde grønt lys af vælgerne til at fortsætte denne stramme, men også retfærdige, udlændingepolitik.

Nu truer EU den lovgivning, som et flertal af danskerne står bag. Eksemplerne hober sig op. Det danske folketing bindes i stigende grad på hænder og fødder af EU-regler - vedtaget af jurister, ikke politikere. Hermed undergraves det vi forstår ved demokrati.

Men for at det skal stå helt klart: Dansk Folkeparti vil aldrig acceptere, at EU-bureaukrater skal stå over det danske folketing på et for danske interesser så vitalt område som udlændingepolitikken. Hertil og ikke længere. Hvis ikke en gang det eksisterende danske retsforbehold kan beskytte os mod en udvanding af danske regler, så må vi have en ny protokol. Anderledes kan det ikke være.

Det påhviler nu regeringen at sørge for, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech omgående tager initiativ til en undersøgelse af, hvor stor en del af udlændingeloven, der er ved at blive undergravet af EU's arbejdstagerregler. Men indtil videre har det virket som om, regeringen enten har været ligeglad eller handlingslammet. Fatter den ikke, at hele udlændingelovgivningen står på spil?

Noget tyder på, at regeringen ikke helt har forstået, hvor meget udlændingepolitikken betyder for Dansk Folkeparti. Men den betyder lige nøjagtigt så meget, at vi ikke stiltiende vil lægge stemmer til regeringens politik, hvis ikke den lytter til os. Sådan er det.

Så snart talen falder på EU, kryber regeringen i skjul og lader tavsheden råde. Det har vi nu været vidne til i flere år. Men nu går den ikke længere. Regeringen må se at komme i arbejdstøjet og forsvare danske interesser over for de andre EU-lande. Tidspunktet er mere ideelt end nogensinde. Tilhængerne af endnu mere magt til EU ligger vingeskudte efter Irlands nej til Lissabontraktaten, så lydhørheden vil formentlig ikke blive større end nu.

Og når regeringen nu alligevel er i gang, kunne den så ikke også lige sørge for at genindføre grænsekontrollen, sådan som Schengen-aftalen rent faktisk tillader på midlertidig basis i hvert fald.

En genindførelse af den danske grænsekontrol vil sætte en effektiv stopper for kyniske kvindehandleres forretning med at smugle nigerianske kvinder ind i Danmark fra andre EU-lande og vil begrænse den grænseoverskridende handel med narkotika. Ikke alle dele af Schengen er dårlige. Selvfølgelig skal vi sikre et effektivt politisamarbejde, men lad os venligst slippe for de åbne grænser.

Handlen med kvinder og narkotika vil fortsætte, ligesom banderne af østeuropæiske lommetyve og opfindsomme plattenslagere i endnu større omfang vil sætte "eksotisk" krydderi på turisternes oplevelse af de danske storbyer.

Men chancen for at ændre tingene er der nu, og den kommer måske ikke igen. Den danske regering skal omgående i gang med at forklare EU-landene, at idealer skam er smukke, men at de som regel støder særdeles hårdt mod virkeligheden.

Og virkeligheden i Danmark er stadig den, at vi har et folkevalgt parlament, som lovgiver i overensstemmelse med danskernes ønsker - ikke en anonym række EU-bureaukrater eller jurister, som danskerne aldrig nogensinde har kunnet stemme på.

Regeringen må lytte mere til DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce