Regeringen laver en omvendt Robin Hood


Regeringen laver en omvendt Robin Hood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dan Jørgensen, næstformand folketingsgruppen (S)
FT_Dan_Jorgensen
Debat. 

Skattelettelser: Med en form for omvendt Robin Hood-manøvre vil regeringen nu give skattelettelser i toppen af de danske samfund. Betalt af besparelser i velfærden til dem der har allermest brug for den.

Velfærdsbudgetterne kommer med regeringens finanslov for 2018 til at mangle 1 milliard kroner for blot at kunne følge med den demografiske udvikling. Enten har regeringen ikke opdaget at vi bliver flere ældre i de kommende år. Ellers er den ligeglad.

Også erhvervsuddannelserne, der ellers skal hjælpe vores unge med at få kvalifikationer så de kan få et job i fremtiden, rammes hårdt. De skal spare mere end 100.

Hvorfor? Jo der skal være råd til fradrag for håndværkerregninger og rengøringshjælp. Ligesom fri telefon ikke længere skal beskattes. Skattelettelser der primært kommer til at kunne mærkes hos de danskere der allerede har mest.

I Socialdemokratiet er vi forundrede. Regeringens partiet har lige tabt et kommunalvalg. Danskerne sendte et klart signal til politikerne: vi vælger velfærd. Hvorfor vil regeringen ikke lytte.

Og hvad med Dansk Folkeparti. Hvordan kan et parti der siger de er der for de ældre gå med til det her? Den velfærd der kommer til at mangle vil jo mærkes mest hos de ældre.

Måske håber man at alt det kaos regeringen selv laver lige nu vil få fokus væk fra selve indholdet i politikken. Jeg håber ikke den strategi lykkedes. Danskerne fortjener bedre.  

Regeringen laver en omvendt Robin Hood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce