Regeringen har selv forringet pensionen


Regeringen har selv forringet pensionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PENSIONIST: Det er ikke svært at forstå, at pensionister, der kun har folkepensionen og ATP, kun lige kan få det til at løbe rundt.

Den forrige regering indførte Den Sociale Pensionsfond, kaldet SP. Det betød, at alle lønmodtagere indbetalte en procent af lønindkomsten til denne fond. Indbetalingen gav fradrag i toppen af indkomsten. For folk, som betalte topskat, var fradragsværdien godt 60 procent, for folk med lavere indkomster mindre. Men det var en solidarisk pensionsfond, så alle fik lige meget udbetalt uanset det beløb, man havde indbetalt til fonden.

Straks efter sin tiltræden ændrede den nuværende regering SP-ordningen, så udbetalingernes størrelse afhang af, hvad man havde indbetalt. Det solidariske princip i ordningen blev altså afskaffet, og det var jo til ugunst for de mennesker, som kun havde haft mulighed for små indbetalinger til ordningen.

Da skattestoppet så skulle udmøntes, afskaffede det regerende folketingsflertal VKO indbetalingerne til SP-ordningen. Det blev kaldt en skattelettelse, selv om man jo så kom til at betale den skat, man var sluppet for på grund af fradraget. Virkeligheden var/er, at statskassen som slutresultat får mere ind i skat, flere milliarder kroner, og det bidrager jo til det store overskud, der er i statskassen.

Afskaffelsen af ordningen betyder, at udbetalingerne fra SP-ordningen til fremtidige pensionister selvsagt bliver mindre, så de pensionister, der kun har folkepensionen og ATP, får mindre udbetalt fra SP-ordningen, end de ellers ville have fået, hvis man havde opretholdt ordningen, som jo i øvrigt stadigvæk er afskaffet.

Konklusion. Det nuværende folketingsflertal har altså forringet pensionsforholdene for fremtidige pensionister. Samtidig beklager man, at folk kun har folkepensionen og ATP.

Hvad kan man kalde det andet end hykleri og vælgerbedrag?

Regeringen har selv forringet pensionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce