Regeringen gemmer sig

Julie Skovsby

Regeringen gemmer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

sygehusstruktur

Da den borgerlige regering i 2001 kom til magten, var Anders Fogh Rasmussens første mission at nedlægge diverse råd og nævn. Smagsdommerne og ekspertvældet havde ifølge den nye statsminister taget overhånd.

Nu skriver vi 2009, og Danmark har stadigvæk en borgerlig regering, men statsministerens holdning til eksperterne er drejet 180 grader. Alverdens kommissioner og arbejdsgrupper er blevet nedsat for at give regeringen svar på de store politiske spørgsmål.

Også når det handler om fremtidens sygehusstruktur har Anders Fogh Rasmussen nedsat et ekspertudvalg, der skal fordele de 15 ud af 25 milliarder kroner, som er afsat til formålet.

Regeringen overtog uden at blinke alle ekspertudvalgets anbefalinger, hvilket betyder en forkastelse af regionsrådets sygehusforlig.

Sagt lidt sjovt, så gemmer regeringen sig bag eksperterne. Sagt lidt mere alvorligt, så sætter regeringen det regionale demokrati over styr.

Som tidligere regionsmedlem var jeg med i hele beslutningsprocessen, som betød, at 40 ud af 41 medlemmer i regionsrådet stemte for to akutmodtagelser på Fyn.

Efter utallige debatmøder i hele regionen, mediedebat, et stort borgertopmøde og en masse rapportlæsning var regionen i december 2007 formelt klar til at vedtage regionens fremtidige sygehusplan. En sygehusplan, hvori det blev besluttet, at Fyn skulle have to akutmodtagelser - én i Odense og én i Svendborg.

Det er den politiske beslutning og demokratiske proces, som regeringen nu sidder overhør, og når kritikken tordner, gemmer Anders Fogh Rasmussen sig bag eksperterne.

Regeringen gemmer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce