Reformens sande (u)væsen


Reformens sande (u)væsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres Aladdin, Lars Løkke Rasmussen, var ellers udset til at lande den største indenrigspolitiske reform i de sidste 30 år. Han skulle flyve den nye kommunalreform hjem, efter regeringens nye danmarkskort.

Resultatet - en politisk mavelanding kun med Dansk Folkeparti i cockpittet - siger bare alt.

Aftalen med Dansk Folkeparti er ren statsfiksering. Det er den, fordi man lægger flere opgaver over i statens regi. Det bliver nemlig i højere grad embedsmænd end politikere, der kommer til at bestemme i fremtiden.

Det sker både, når man flytter opgaver til staten, og når kommunerne bliver større. Regeringen elsker åbenbart mere statsliggørelse og mindre folkestyre.

Til gengæld er der nogle af de store danske virksomheder, der jubler over resultatet Nu kommer der nemlig rigtig gang i udliciteringseventyret, håber de, ligesom det vil blive meget lettere at tilbyde standardløsninger til de større og mere ensartede kommuner.

Så velkommen til det såkaldte frie valg efter samme profitskabelon.

Hermed har man så også samtidig skænket de liberale ideologer et begrundet håb om at rette op på den misere, der længe har været som en sten i skoen, fordi det offentlige kun har kunnet præstere at udlicitere for det samme beløb i de sidste 10 år.

Og hvad miljøet angår, så kan det ryge og rejse, hvorhen det vil, nu når kommunerne i fremtiden får hele ansvaret. For når åbenlyse naturinteresser og erhvervsinteresser tørner sammen, bliver naturen taber.

SF ønsker en kommunalreform, hvor opgaverne i den offentlige sektor skal løses ud fra, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere opgaverne ud fra ønsket om størst nærhed og borgerindflydelse, men også ud fra ønsket om at sikre høj faglighed og retssikkerhed i forvaltningen.

Derfor ønsker SF syv-otte regioner i stedet for regeringens forslag om fem. Desuden ønsker vi også, at regionerne skal have egne skatteindtægter.

Lad det stå helt klart. SF vil arbejde for at stoppe denne talentløse reform ved at bruge grundlovens bremseklods - § 42 - så en tredjedel af Folketingets medlemmer, når et forslag er vedtaget af Folketinget, kan begære folkeafstemning om lovforslaget.

Folkets stemme skal regeringen ikke glemme.

Kristen Touborg (MF), Klostermølle, Klostermøllevej 4, Lemvig, er kommunalpolitisk ordfører for SF.

Reformens sande (u)væsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce