Realistisk alternativ

Lars Chr. Lilleholt

Realistisk alternativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BIOBRÆNDSTOF: At være fuldkommen afhængig af fossile brændstoffer er farligt. Det gør et land, dets befolkning og dets erhvervsliv meget sårbart. Danmark har en kedelig bundplacering, når det gælder fremme af de mere miljøvenlig biobrændstoffer. Det må der rettes op på, jo før, jo bedre. Vi skal tænke grønt.

En kraftig satsning på biobrændstoffer er det eneste rigtige. Derfor bør regeringen, når den i nær fremtidig fremlægger sin Energistrategi 2025 sættes sig som mål, at der allerede inden udgangen af 2007 blandes mindst to pct. biobrændstof i al benzin og diesel, der sælges på danske tankstationer.

Procentsatsen af biobrændstof i benzin og olie skal så gradvis hæves, så vi når op på mindst seks pct. i 2010 svarende til EU's målsætninger på området.

Ser vi blot på transportsektoren, der står for 60 pct. af det samlede olieforbrug i Danmark, vil der blive tale om en pæn reduktion i afhængigheden af fossile brændstoffer.

Regeringen har afsat 200 mill. kr. over de kommende fire år til forskning og udvikling af de såkaldte 2. generations biobrændstoffer, der produceres af restprodukter og affald og er langt mere miljøvenlige end 1. generations biobrændstoffer. Det er et skridt - om end lille - i den rigtige retning.

Danske virksomheder og forskere står på spring for at løbe hjemmemarkedet i gang, og i horisonten ses konturerne af et nyt vindmølleeventyr, hvis vi formår at komme i gang nu. Den danske vindmølleproduktion beskæftiger i dag 20.000 mennesker og sikrer Danmark en eksportindtægt på omkring 30 mia. kr.

Potentialet for biobrændstoffer er langt større, og vi har allerede hæderkronede danske virksomheder som Novozymes og Danisco, der inden for produktion af enzymer til fremstilling af biobrændstoffer, i forvejen sidder på langt hovedparten af verdensmarkedet.

Udviklingen i verden viser også med at tydelighed, at efterspørgslen på energi dvs. olie, kul eller gas vil stige voldsomt de kommende år.

Overalt i verden sættes fokus på at finde alternativer til benzin og diesel. Biobrændsel er et realistisk alternativ til de fossile brændstoffer. Danmark bør gribe chancen og gå i gang nu.

Realistisk alternativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce