Ramt med en forhammer Arbejds­markedet


Ramt med en forhammer Arbejds­markedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daglige meldinger om afskedigelser i sydfynske virksomheder er desværre blevet hverdagskost. Masser af mennesker mister uforskyldt deres arbejde. Finanskrisen har ramt det danske arbejdsmarked med en forhammer.

Den skattereform, der netop er vedtaget med det sædvanlige blokpolitiske snævre flertal, forgylder de rigeste, og lavtlønnede må nøjes med nærmest komiske skattelettelser.

Regeringen med finansministeren og beskæftigelsesministeren i spidsen mener, at reformen vil anspore danskerne til at yde en ekstra indsats på arbejdsmarkedet. På vegne af de mange ledige vil jeg gerne spørge hvor?

Det lokale folketingsmedlem fra Venstre har jo igen taget de store landspolitiske briller på og påstår, at regeringen har udvist rettidig omhu.

Nu er det jo unægtelig svært som sydfynbo at følge Erling Bonnesens tankegang, men han må jo tænke på bankpakken og skattereformen. Den første mangler vi stadig at se effekten af, den anden har yderst begrænset betydning for den kraftigt faldende beskæftigelse.

Hvor bliver vækstpakken af - en vækstpakke der i det mindste kunne gøre det muligt at sætte gang i hårdt tiltrængte investeringer. Her er regeringen og hr. Bonnesen forbavsende tavse.

Beskæftigelsesministeren har i sin ivrige jagt på de ledige gennem flere år glemt alt om regulering af dagpenge. I dag er dækningen ved ledighed for en sydfynsk metalarbejder nede på 50 pct., så her kan man da for alvor tale om finanskrise for dem, der uforskyldt bliver ramt af ledighed.

Det er direkte rystende at se på den manglende regulering af overførselsindkomster samtidig med, at f.eks. bankpakken forgylder direktører, der vel alt andet lige har svigtet, men jeg har jo bemærket, at de politikere, der ville begrænse lønningerne i finansverdenen, blot blev kaldt misundelige. Det må unægtelig også være mere end svært at forsvare en politik, der i den grad fører til øget ulighed.

Ramt med en forhammer Arbejds­markedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce