Rådet for større fødevaresikkerhed


Rådet for større fødevaresikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONTROL: Her er nogle gode råd til den nye familie- og forbrugerminister:

Vi skal have afskaffet egenkontrollerne på vore fødevarefabrikker. Firmaerne skal tvinges til at betale et uvildigt laboratorium for at tage bakterieprøver.

Som det er nu, er det alt for let for den ansvarlige blot at sidde på sit kontor og udfylde de såkaldte hygiejnerapporter med fiktive tal, såsom: datoer, klokkeslæt, bakterietal, og derefter fremvise "fine", men falske rapporter for Fødevarekontrollen, som ikke har en jordisk chance for at gennemskue, at der i flere år ikke er taget en eneste bakterieprøve.

Kravet er, at prøverne skal tages mindst én gang om måneden.

Baggrunden for mine udtalelser er 25 års arbejde på flere fødevarefabrikker som kogemester. Har certifikat fra kurser i varmebehandling, bakterielære og hygiejne.

Vi skal have fødevarefabrikkernes medarbejdere involveret i debatten om fødevaresikkerhed. Vi skal også have dem som medspillere ude på fabrikkerne i jagten på de brodne kar.

Det er medarbejderne, der har fingeren på pulsen. Det er dem, der ved, når der foregår ulovligheder, og måske bliver beordret til at "trylle" gamle produkter om til nye ved at sætte nye etiketter på, nye datoer m.m., men af frygt for følgerne tør man ikke andet end at sige: "Javel hr. general".

Frygten for fyring er verdens bedste mundkurv.

Derfor opfordrer vi til at danne: Rådet for større Fødevaresikkerhed - et råd, hvor medarbejdere på vore fødevarefabrikker trygt kan henvende sig og uden repressalier fremkomme med deres mistanke om ulovligheder. Vi bør sikre disse medarbejdere fuld diskretion. Så kan de blive gode medspillere for Fødevarekontrollen.

Når de ansvarlige for disse snyderier findes, skal myndighederne have både ret og pligt til at bortvise, registrere og fratage dem retten til at arbejde på en fødevarevirksomhed i fremtiden.

Som det er i dag, kan afsløring af ulovligheder medføre lukning af arbejdspladsen, der er den værste straf for medarbejderne, og det er hamrende uretfærdigt, blot fordi der sidder nogle brodne kar på vore fødevarefabrikker.

Ord som moral og samvittighed kender de ikke.

Det skal være som at ringe til politiet, hvis der er indbrud hos naboen - en simpel borgerpligt.

Rådet for større fødevaresikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce