Problematisk forslag Bedrageri


Problematisk forslag Bedrageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2007 sparede Odense Kommune syv mio. kr. ved at fokusere på socialt bedrageri.

Ud over, at socialt bedrageri er ulovligt og asocialt over for de skatteydere, der skal betale regningen, er det også egoistisk i forhold til, at man lægger beslag på midler, der er tiltænkt borgere, der har et reelt behov.

Ingen kan være tjent med socialt bedrageri, og vi bør give kontrolgruppen og Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen de nødvendige redskaber til at sikre, at bedrageri bliver opdaget.

Man kunne derfor nemt nå til den opfattelse, at Dansk Folkepartis forslag til byrådsdagsordenen om at opfordre Velfærdsministeriet til at ændre cpr-loven, så bevisbyrden ved adresseændring påhviler borgeren, vil være et godt tiltag for at forhindre socialt bedrageri.

Forslaget er midlertidigt stærkt problematisk i forhold til en retsstats principper og er gennemsyret af et snævert menneskesyn. Som cpr-loven er i dag, er det kommunen, der har bevisbyrden i forhold til at afsløre folk i socialt bedrageri knyttet til bopælen.

Hvis vi begynder at arbejde ud fra et princip om, at man er skyldig i bedrageri til det modsatte er bevist, bryder vi med hele fundamentet i et demokrati og foregriber en påstand om, at alle modtagere af sociale ydelser er bedragere, indtil de kan fremvise tilstrækkeligt belæg for det modsatte.

Dette er ikke alene noget, der ikke hører hjemme i et demokrati, det er også nedværdigende for de mange borgere, der i kortere eller længere perioder har brug for en hjælpende hånd.

Socialt bedrageri skal bekæmpes med alle de midler, vi har til rådighed, men vi må ikke gå på kompromis med centrale principper i en retsstat for at forfølge snævre mål. Sådanne argumenter hører ikke hjemme i et demokrati, og borgernes grundlæggende rettigheder må ikke kompromitteres, alene fordi der er et mindretal, der udnytter systemet.  

Problematisk forslag Bedrageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce