Private selskaber har også glade medarbejdere


Private selskaber har også glade medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

rengøring

Som repræsentant for et rengøringsselskab har jeg med interesse fulgt med i den senere tids debat omkring udlicitering af rengøringsarbejdet på skolerne i Odense.

Foreløbigt har debatten uheldigvis kun været belyst fra én side, hvor der tegner sig et billede af private firmaer, hvor arbejdsforholdende mildest talt er kummerlige.

Når man læser beskrivelsen fra 3F kommer man således nemt til at tro, at arbejdsmiljøet er væsentligt ringere i private firmaer end i offentlige virksomheder. Et forhold som bestemt ikke er generelt.

Der er talrige eksempler på, at skoler af Arbejdstilsynet har fået tildelt rød smiley, hvorimod bl.a. det rengøringsselskab, jeg repræsenterer, så sent som i efteråret 2007 er blevet tildelt en grøn smiley. Denne tildeling skyldes bl.a., at der i vor arbejdspladsvurdering er indskrevet brug af gulvvaskemaskiner alle steder, hvor dette er muligt.

Hjælpemidler som gulvvaskemaskiner er netop helt klart medvirkende til at nedsætte nedslidning af rengøringsmedarbejderne, men konsekvensen heraf er selvfølgelig også, at der er behov for færre hænder.

3F mener, at offentlige ansatte medarbejdere flygter fra de private selskaber i forbindelse med overdragelse af arbejdet. Dette kan nok være sandt. Men ud over, at dette kan skyldes højere tempo, er det et almindeligt kendt forhold, at der sker en vis fragang, når man som medarbejder skifter arbejdsgiver uden selv at have bedt herom. I øvrigt er der ingen ubalance mellem vore personalenormeringer angående rengøring på skoler kontra rengøring på f.eks. kontorområder, og det er generelt ikke et problem for vor virksomhed at fastholde rengøringsmedarbejdere på alle områder. Samtidigt findes der også talrige eksempler på aftaler om de såkaldte "brede job" i private rengøringsselskaber.

Vi har således også glade medarbejdere i de private rengøringsselskaber.

Private selskaber har også glade medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce