Pres på politimesteren?


Pres på politimesteren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DYREVELFÆRD: I Stiftstidende 10/7 informeres om, at sagen om de brækkede kohaler, hvor byretten tidligere har afsagt dom, af statsadvokaten for Fyn er anket til landsretten umiddelbart før ankefristens udløb.

Så langt så godt. Mit ærinde er absolut ikke at forsvare nogen form for dyremishandling.Jeg reagerer, fordi direktøren for Dyrenes Beskyttelse, Ole Münster (OM), har "opfordret" politimesteren i Assens til at indstille, at sagen ankes. Umiddelbart virker henvendelsen ret uskyldig, men erder i virkeligheden tale om, at OM forsøger at lægge pres på politimesteren?

Det indtryk får man nemt, når OM fortsætter med en udtalelse om, at han - såfremt landsretten stadfæster byrettens dom - agter at gå videre med sagen til justitsministeren og/eller Folketinget.

Hvis en sag efter to retshandlinger får samme udfald, så er det, fordi juridisk kompetente personer har vurderet, hvor langt retssikkerheden lader dem gå.

Det er til skade for retssikkerheden, hvis diverse interesseorganisationers forsøg på pression over for anklagere og dommere skal have indflydelse på den endeligt trufne afgørelse. Så er der nærmest tale om lynchning af såvel den anklagede som vort retssystem, og det kan ingen af os være tjent med.

Pres på politimesteren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce