Populismens pris


Populismens pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skattesystem

Det danske skattesystem er i dag et af de mest progressive i verden. Det vil sige, at forskellen mellem marginalskatten for lavtlønnede og for højtlønnede er meget stor.

Systemet medfører, at en meget stor del af den danske befolkning brandbeskattes af en alt for høj marginalskat, der giver en meget lav tilskyndelse til at yde en ekstra indsats. Man vælger at straffe flid, dygtighed og hårdt arbejde med den stigende skatteprocent, hvorimod en markant lettelse af marginalskatten på arbejde ville øge udbuddet af arbejdskraft, få flere til at tage en videregående uddannelse og dygtiggøre sig.

En betydeligt lavere skat kan for et borgerligt liberalt Danmark kun være retfærdig, og en nødvendig, justering i vores tunge og utidssvarende skattesystem, der på ingen måde begunstiger det frie initiativ og incitamentet til at yde en ekstra indsats på arbejdsmarkedet. Derfor er det yderst skuffende, at en regering, der kalder sig borgerlig liberal, ikke formår at gøre det bedre!

Danmark befinder sig i dag i en situation, hvor det er afgjort nødvendigt at se på, hvilken politik der virkelig giver effekter for fremtiden. Hvis vi skal have Danmark tilbage på sporet som en førende vækstnation med et højt uddannelsesniveau, en lav ledighed samt en styrket konkurrenceevne, er det nødvendigt, at regeringen formår at komme med en bedre løsning end den forkølede omgang populistiske kompromis-pladder, vi fornylig blev vidne til.

Med muligheden for at føre en stor og vigtig reform til dørs, der kunne have sikret Danmarks fremtid som et rigt og veluddannet land, vælger regeringen at tabe det hele på gulvet og bukke under for laveste fællesnævner. For en borgerlig liberal regering, der markedsfører sig selv på en ansvarlig og ambitiøs politik, er der i den nybagte skatteaftale, eller såkaldte skattereform virkelig tale om et politisk selvmål af dimensioner. Det endelige resultat af skattereformen er dybt skuffende og vidner om et uambitiøst og utidssvarende politisk tiltag, der bare ikke er godt nok.

Populismens pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce