Politisk ukorrekt. Det var en smutter, Ahrendtsen


Politisk ukorrekt. Det var en smutter, Ahrendtsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Svend Løbner, Gl. Lundeborgvej 32, Hesselager
Billede
Debat. 

Replik: Det kaldes en freudiansk smutter, når man pludselig kommer til at sige det, man egentlig mener inderst inde - stik imod pænhed, politisk korrekthed og presserådgivernes mange råd.

Det må være sket for DF's Alex Ahrendtsen i hans klumme i avisen Danmark søndag. Her stiller han indvandrere fra USA som "en ren solstrålehistorie" over for "fanatiske og dovne jihadister fra Mellemøsten".

Sammenhængen viser, at han taler om ikke-vestlige indvandrere, som han vil nægte asyl og familiesammenføring. Det er dem, der er "fanatiske og dovne jihadister".

Nu lever vi i et land, hvor man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Hvor mange jihadister er blevet dømt i Danmark? Knap en håndfuld. Hvorfor skal deres ugerninger så stigmatisere befolkningen i en hel verdensdel?

Hvor mange er fanatiske? Det er svært at vurdere, men meget tyder på, at det er meget få. De allerfleste vil tilpasse sig, men kan naturligvis ikke frasige sig deres egen kultur fuldstændig. Det ville Alex Ahrendtsen sikkert heller ikke, hvis han flyttede til udlandet.

Og hvem er egentlig fanatisk her? Alex Ahrendtsen vil se stort på alle konventioner og endda nægte asyl til vor tids mest udsatte mennesker: krigsflygtningene. I DF's principprogram fastslår partiet, at kristendommen er "retningsgiver og vejviser for folket". Hvor meget har det lige med kristendommen at gøre?

De mennesker, som Ahrendtsen vil nægte asyl og familiesammenføring er desuden dovne, mener han. Hvor har han det fra? Dem jeg kender - og jeg kender en del - kæmper en brav kamp for at uddanne sig, søge job og arbejde i praktik. Og når de finder fast arbejde, kæmper de for at yde deres bedste.

Det er både forkert og farligt at generalisere. Det kommer man nemt til, når ens inderste fordomme om andre mennesker smutter ud mellem sidebenene.

Politisk ukorrekt. Det var en smutter, Ahrendtsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce