Politisk ansvar - eller et cirkus. Tag nu ansvar, Thulesen Dahl


Politisk ansvar - eller et cirkus. Tag nu ansvar, Thulesen Dahl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Uffe Clausen, tidl. vicepolitikommissær, Hjortevej 8, Odense NV.
Billede
Debat. 

Politik: "Stuerene, det bliver I aldrig" sagde tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i 1999 om Dansk Folkeparti og gentog udtalelsen i 2010.

Udtalelserne var efter min mening en politisk perfid nedvurdering af et politisk parti, hvis tidligere formand Pia Kjærsgaard nu er formand for Folketinget, ligesom partiet ved det seneste folketingsvalg blev det største borgerlige parti med stor indflydelse på den politik, som føres i Folketinget. Men det er trist og tangerer det feje, at Dansk Folkeparti med Kristian Thuelsen Dahl som partileder ikke vil tage regeringsmedansvar og sår tvivl om det borgerlige samarbejde.

Som formand for DF opfører Kristian Thuelsen Dahl et politisk cirkus, hvor man ikke aner, hvilken vej partiet vil bortset fra udlændingepolitikken og en ændret skattepolitik.

DF plagierer Socialdemokratiet og hopper på den retoriske vogn om skattelettelser kontra velfærd vel vidende, at skattelettelser og velfærd er hinandens forudsætninger, når det skal kunne betale sig at arbejde.

DF har helt glemt sin oprindelige skattepolitik, som står i skærende kontrast til den politik, DF nu agiterer for. Og DF spiller halvrøde og signalerer samarbejde med Socialdemokratiet, som gladeligt æder af DF, der har stukket hovedet i løvens gab.

Fraterniseringen viser tydelig tilbagegang for DF, der bør vende tilbage til sine borgerlige samarbejdspartnere og finde løsninger - dels med skattelettelser og dels med realistiske opstramninger i udlændingepolitikken.

Kritikken i medierne af mindretalsregeringen har mest drejet sig om at skabe politisk drama for dramaets skyld, fordi Liberal Alliance er kravlet op og ned ad træer, og fordi Kristian Thuelsen Dahl har spillet en efter min mening ufin rolle ved at så tvivl om det borgerlige samarbejde.

At regeringen, der tager ansvar, har fået vedtaget en flot finanslov, har stået i skyggen af dramaet.

De politiske kommentatorer har helt glemt de mange gode ting, regeringen stille og roligt har fået gennemført til gavn for befolkningen, blandt andet at 15.000 er kommet væk fra overførselsindkomster og i arbejde. Dermed er de blevet selvforsørgende, og. det går den rigtige vej, men det er der ikke ret meget drama i.

Politisk ansvar - eller et cirkus. Tag nu ansvar, Thulesen Dahl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce