Politiet skal på gaden. Genopret tilliden mellem politiet og befolkningen


Politiet skal på gaden. Genopret tilliden mellem politiet og befolkningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Uffe Clausen, tidl. vicepolitikommissær, Hjortevej 8, Odense NV
Billede
Debat. 

Tryghed: Der har længe været stor utilfredshed i befolkningen med den service, politiet ikke leverer, når anmeldelser afvises med henvisning til ressourcemangel.

Og befolkningen føler ikke længere, at de kender politiet, som de gjorde det tidligere, da der altid var politi på gaden, lokale politistationer og landpoliti.

Meget er mistet ved den seneste politikredsreform, som betød en kraftig centralisering af politiet til større enheder og nedlæggelse af lokale politistationer, ingen fast patruljering på gaden i byerne og fjernelse af landpolitiet.

Politiet er blevet fremmedgjort i forhold til befolkningen, hvilket går ud over befolkningens tillid til og respekt for politiet, som er nødvendig, for at politiet kan få nyttige oplysninger fra befolkningen..

Terrortruslen, bandekriminalitet og organiseret kriminalitet har tæret meget på politiets ressourcer samtidig med indførelse af nødvendig grænsekontrol.

Det er helt klart, at der ikke er politi nok, og at det tager tid at uddanne en politimand. Derfor halter politiet bagefter, og det vil tage tid at komme op igen på normal omdrejningshøjde, da også mange opsparede polititimer skal afspadseres.

Politiledelsen har ikke i tide forstået, hvor vigtigt det er, at anmeldelser modtages og behandles, og at der patruljeres også til fods, ligesom der er behov for nærpolitistationer og landpoliti.

I mine øjne har den akademiske politiledelse svigtet, fordi de ikke ved, hvad det vil sige at være politimand. De har aldrig gennemgået en politiuddannelse eller en politilederuddannelse, og det er såkaldte djøfere med en juridisk eller økonomisk baggrund, som har gennemført centraliseringsøvelsen.

De har taget hensyn til de økonomiske ressourcer for at imødekomme politikerne, men de har ikke taget hensyn til politistyrken, og de har glemt at fortælle politikerne, at vi ikke længere lever i Frode Fredegods tid, og at der derfor har været og fortsat er behov for meget mere politi, hvis politiet skal løse sine opgaver tilfredsstillende i forhold til befolkningen.

Borgmestrene rundt om i landet må på banen og gøre deres til, at der igen kommer politi ud i kontakt med befolkningen, og det kunne jo være, at man skulle genindføre et kommunalt politikorps, som man havde det indtil 1939.

Et kommunalt politikorps kunne tage sig af nødvendig patruljering til fods i byerne og sørge for opretholdelsen af ro og orden, skride ind overfor miljøsvineri på gaden og i parker, regulere færdsel, specielt gående og cyklister, vejlede borgerne og turister og holde god kontakt til de handlende, hvilket efter min mening ikke kræver så omfattende en politiuddannelse, som den egentlige politiuddannelse er udtryk for.

Det vil naturligvis koste penge med flere politiressourcer, men jeg har en fornemmelse af, at borgerne gerne vil betale for øget tryghed og en bedre politibetjening.

Politiet skal på gaden. Genopret tilliden mellem politiet og befolkningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce