Pensionister presses

Julie Skovsby

Pensionister presses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

prisstigninger

af julie skovsby

MF (S), medlem af Fødevareudvalget, Egilsvej 88, Odense NV

Danskerne oplever i dag de højeste prisstigninger i 18 år. Alene fødevarepriserne er steget med otte procent det seneste år. Prisstigningerne betyder mindre livskvalitet for de mennesker i samfundet, som ikke har været en del af den økonomiske jubel-periode.

Socialdemokraterne foreslår nu konkret hjælp til de mest udsatte pensionister.

Særligt folkepensionister, førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere får sværere og sværere ved at få pengene til at slå til sidst på måneden. Hvor mange andre kan vælge at købe andre varer, når priserne stiger, har pensionister, der får mad bragt til døren, ingen mulighed for at ændre deres købevaner.

De lider nu under, at priserne på mælk, brød, kød og grøntsager eksploderer. For eksempel kostede to kilo gulerødder for fem år siden ni kroner - i dag koster de 13 kroner. En prisstigning på næsten 50 procent.

Det er noget, pensionisterne kan mærke, når de skal betale for den uundværlige, udbragte mad. Pensionister på madordninger har ingen alternativer - de kan ikke andet end at betale endnu mere månedligt.

Pensionisternes og kontanthjælpsmodtagernes købekraft bliver udhulet, når deres månedlige velfærdsydelser ikke stiger lige så meget som fødevarepriserne. Jeg mener, at det er en udvikling, der peger lige i retning mod stigende social ulighed.

Derfor synes jeg, det er en udvikling, der skriger på politisk handling. Vi må ikke lade stå til, at stigende fødevarepriser fører til stigende social ulighed.

I stedet skal vi hjælpe der, hvor det gør allermest ondt. Derfor er vi parate med en udstrakt hånd på en halv milliard kroner, der skal gives til de mennesker, som er hårdest ramt af prisstigningerne.

Ligeledes vil vi have afskaffet starthjælpen og få fjernet kontanthjælpsloftet. Så hjælper vi nemlig der, hvor fødevareprisstigninger gør aller mest ondt.

Pensionister presses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce