Pengene direkte til plejen


Pengene direkte til plejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADMINISTRATION: Det er regeringens målsætning at ansætte mere personale til direkte ældrepleje og mindre personale til administration af ældreplejen. Der er anvendt udtryk som "direkte kontakt", "ansigt til ansigt" og "flere varme hænder".

Alligevel viser en optælling fra Finansministeriet, at antallet af kontoransatte og chefer er steget fire-fem gange så meget som antallet af hjemmehjælpere og plejere. På bare tre år er administrationen steget med 24 procent ekstra.

Egentlig skulle man tro, at i vor elektroniske tid kunne der spares på kontorpersonale. Men det modsatte er altså tilfældet. Men det er vel sådan, at enhver ansat søger at sikre sin stilling ved at gøre sit arbejde betydningsfuldt og nødvendigt for eksempel med undersøgelser, registreringer og planlægning. Hurtigt kræves der ansættelse af flere, og snart er vi inde i det helt unødvendige.

Der må snarest ske en omdirigering af pengene, så den direkte pleje får de beløb, der skal til for at give de ældre den tid og den varme omsorg, de fortjener. Det direkte arbejde med de ældre vil herved blive mere meningsfyldt og tilfredsstillende. Det er jo med mennesker, man ønsker at arbejde, når man vælger dette arbejde - og ikke bare som en tidsindstillet arbejdsrobot.

Pengene direkte til plejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce