Parti for sund fornuft

Inger Birkemose

Parti for sund fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

beslutningsproces

Tænk, hvis vi havde et parti for almindelig sund fornuft, så tror jeg, mange borgere ville strømme til.

Javist, vi har selv valgt politikerne, men vi må så erkende vore fejltagelser, for alt for mange politikere har ikke format til at forvalte den magt, de har fået og ønsker i stedet at profilere sig med store ukontrollerede armbevægelser.

Hvor mange borgere synes, det er en glimrende løsning at fjerne nærpoliti fra kystbyerne? Ganske almindelig sund fornuft siger, at nu er der frit spil for småforbrydere og hærværksfolk, som bare ganske enkelt savner en fast hånd, som kender dem og deres omgangskreds.

Teoretikerne, som har udtænkt reformen, påpeger, at man kan da blot ringe, så kommer politiet drønende.

Det er kun teoretikere, der kan komme med sådan noget sludder. For det første er ikke alle født med en mobiltelefon, for det andet tager det uendelig lang tid at få forbindelse til politiet, og i den tid er de kedelige elementer for længst forsvundet til nye græsmarker. Og teoretikerne drømmer ikke om at høre på eksperterne på området, nemlig de politifolk, der kender deres fag og klientel.

De samme teoretikere har for længst besluttet, at velfungerende nærsygehuse skal nedlægges uden at tænke over, at uendeligt mange indlæggelser kræver pleje i rolige omgivelser og ikke den store lægelige ekspertise, ligesom 75 pct. af skadestuebesøg blot har brug for de superdygtige sygeplejersker, som har ekspertisen til at "lappe" skadepatienter sammen venligt og hurtigt uden spild af ambulance, arbejds- og ventetid. Men teoretikerne er nok for kloge til at lytte til folk, der kender situationen!

Teoretikerne har også længe kæmpet for, at børn og unge skal udfolde sig aldeles frit, hvis ikke de har lyst til at opføre sig hensynsfuldt og rimeligt kultiveret, så er det meget farligt at bremse dem ved at stille krav.

Det skal nok passe, og derfor ligner enhver provinsbys gader en svinesti med papir, flasker og affald alle andre steder end i affaldsbøtten. Men teoretikerne tror indædt på samtale og dialog, hvor folk i marken tror på faste krav om disciplin og god opførsel.

Så partiet for almindelig sund fornuft ønsker ikke de store revolutionerende omvæltninger. De ønsker såmænd blot, at ganske almindelige fagfolk bliver taget med i beslutningsprocesserne, når emnerne berører borgernes hverdag.

Parti for sund fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce