Parallelaftaler umulig


Parallelaftaler umulig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

eu-forbehold

af Erik Boel

landsformand for Den Danske Europabevægelse, Bremerholm 6, København K

Statsminister Anders Fogh Rasmussen vil have de danske EU-undtagelser til afstemning i denne valgperiode. Det er vi nogle, der har ventet længe på.

Det er på høje tid, at Danmark gør op med sin fod­slæbende holdning til EU-samarbejdet, især når alle meningsmålinger viser, at den danske opbakning til EU-samarbejdet er blandt de højeste i Europa.

Jeg tror, mange danskere er trætte af at veksle kroner til euro hver gang, de tager over grænsen, og trætte af, at danske tropper ikke kan bidrage til en fredsbevarende indsats, hver gang FN overlader en mission til EU. Det gælder f.eks. i Bosnien, Makedonien og den kommende EU-mission i Darfour-regionen.

Ud over euro- og forsvarsforbeholdet vil det retslige forbehold sætte Danmark uden for vigtige EU-områder, hvis ikke det afskaffes, inden en ny traktat træder i kraft. Det drejer om fælles visumregler, bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet, trafficking og terror, håndtering af immigrations- og flygtningeproblematikken og meget mere.

Hidtil har vi fået lov til at lave parallelaftaler hver gang, EU har vedtaget noget, vi gerne vil være med i. Når antallet af retslige områder i fællesskabsregi forøges med den nye traktat, bliver ordningen med parallelaftaler i praksis umulig. Og så er den i øvrigt heller ikke særlig solidarisk.

Parallelaftaler umulig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce