Paradoksalt. Svært at fængsle konkurskonge


Paradoksalt. Svært at fængsle konkurskonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Konkurser: I USA ser omkring 600.000 nye virksomheder dagens lys, og en hel del er stadig i gang fem-tiår senere, og har skabt en lav arbejdsløshed i USA.

Her i Danmark kan man registrere et selskab for 125.000 kr., hvor man ikke hæfter personligt ved eventuelt underskud. Er det vedvarende underskud, skal virksomheden lukkes.

Et underskud kan komme på mange forskellige måder, og er man iværksætter uden den større erfaring, kan det være svært at undgå at komme i økonomisk klemme. Er det store beløb til en enkelt kunde, der ikke kan betale, kan virksomheden være i livstruende lukning.

Man kan vælge at sælge hus og bil, og så betale regningen selv til sit eget selskab eller vælge en anden metode. Skat og kreditorerne ser helst den fremgangsmåde.

Har banken haft store lån til virksomheden, og som nu ikke kan betales tilbage efter en kort periode, ender man med en personlig konkurs.

Har man dygtige og lovlige rådgivere, vil de anbefale at starte et nyt selskab, der så vil være uden gæld, og så lade det gamle gå ned af sig selv. Det er 100 pct. lovligt.

Den såkaldte "konkurskonge" Bryan Göddert, med 600 konkurser, har gjort det som en levevej at overtage de mange selskaber, og så lade myndighederne ophæve selskaberne og i mange tilfælde få dem erklæret konkurs.

At konkurskongen ikke skal i fængsel, er vel efter, hvad øjne, der ser, men juridisk vil det være svært at fængsle manden, der nu har fået en beskeden betinget dom, samt fradømt retten til at drive virksomhed i to år med såkaldt begrænset ansvar, hvilket betyder, at man ikke selv hæfter for tab.

Paradoksalt. Svært at fængsle konkurskonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce