Pape: Bandekriminalitet skal stækkes over hele landet


Pape: Bandekriminalitet skal stækkes over hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Søren Pape Poulsen, justitsminister, K
Ritzau Scanpix
Debat. 

Bandekrig: Siden 2017 har vi set, at forskellige bandekonflikter er blusset op rundt i landet. Eksempelvis i Vestjylland, hvor to bandegrupperinger siden 2017 har kæmpet om det kriminelle marked i Esbjerg. 11. november var jeg på besøg i Esbjerg for netop at høre Syd- og Sønderjyllands Politi om konfliktens omfang, og lige så vigtigt om deres indsats mod bandernes uvæsen.

For uanset hvor i landet, at banderne vælger at sprede utryghed med kriminelle handlinger, så skal de bekæmpes med en massiv og stålfast indsats. Med den seneste Bandepakke har vi givet politiet ekstra redskaber i værktøjskassen til at sætte banderne under maksimalt pres, og derfor var det afgørende for mig at høre politiet om de nye redskabers effekt. Syd- og Sønderjyllands Politi bekræftede mig i det, som mange andre politikredse også har fortalt - bandepakken virker!

Syd- og Sønderjyllands Politi har gennem en længere periode indsat ekstra patruljer i de udsatte områder, og der er ligeledes placeret en nærpolitistation i lokalområdet. Senest har de af Rigspolitiet modtaget 17 ekstra årsværk i kampen mod banderne, og det har ind til videre resulteret i 23 anholdelser, 613 visitationer og 18 våbenlovssager. Banderne er under pres, og det er ikke kun i Esbjerg.

Ingen skal være i tvivl om, at politiet slår hårdt ned over for bandekriminalitet. Her taler tallene sit eget tydelige sprog. Dansk politi havde den 1. januar 2018 registreret 1.314 personer, som var tilknyttet en rocker- eller bandegruppering. Persongruppen blev i hele 2017 sigtet sammenlagt 4.240 gange for banderelateret forbrydelser. I sidste ende modtog de domme for i alt 2.462 overtrædelser. Særligt en af sagerne er her værd at nævne.

I april i år blev der afsagt dom i byretten, hvor et højtstående medlem af LTF blev idømt 20 års fængsel i en sag om et banderelateret skyderi. Under normale omstændigheder ville det have udløst 6-10 års fængsel.

Samlet har det resulteret i, at der pr. 1. november 2018 sidder 437 rockere og bandemedlemmer fængslet i landets fængsler. Og tre af de bandemedlemmer er som direkte konsekvens af Bandepakke III blevet idømt et opholdsforbud, hvor de forbydes at vende tilbage til det samme område, som de kom fra, når de løslades.

Politiets indsats mod banderne har de seneste år været anerkendelsesværdig, og vi skylder at sende en stor tak til vores betjente, der hver dag går på gaden for vores trygheds skyld.

Betyder det, at kampen mod banderne er slut? På ingen måde. Indsatsen mod banderne slutter først den dag, hvor skyderierne er slut, og når det sidste bandemedlem enten frivilligt har lagt vesten på hylden eller sidder bag lås og slå.

Pape: Bandekriminalitet skal stækkes over hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce