Pæne floskler fra valgkampen


Pæne floskler fra valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Søren Søndergaard,MF, Enhedslisten, Vadgårdsvej 133, Søborg

NYTÅRSTALE: Statsministerens første nytårstale indeholdt intet nyt, men var en gentagelse af de pæne floskler fra valgkampen om valgfrihed og opgør med smagdommeri.

Ikke en levende sjæl kan være uenig med Anders Fogh i, at overflødige råd og nævn skal afskaffes. Men er det f.eks. Færdselssikkerheds-kommissionen, som ikke længer skal være "smagsdommer" ved at forsøge at reducere antallet af trafikdrab? Eller er det Det Kriminalpræventive Råd, som ikke længer skal forsøge at begrænse kriminaliteten? Eller er det inden for arbejdsmiljøområdet, at der ikke længer må påvirkes for at undgå nogle af de titusinder af ulykker, som hvert år sker på danske arbejdspladser, og som koster samfundet over 20 mia. kr.? Svaret blæser i nytårsvinden.

På trods af talens mangel på konkret indhold skinnede statsministerens hulemands-liberalisme igennem. F.eks. i den betingelsesløse og næsegruse beundring for USA, som han fremstillede som selve arnestedet for "personlig frihed, demokrati, menneskerettigheder og religiøs tolerance". Interessant nok nævnte statsministeren ikke social lighed og tryghed i sin opremsning. Den slags interesserer åbenbart ikke statsministeren, præcis som det ikke interesserer magthaverne i USA. Derfor lever millioner af amerikanere under fattigdomsgrænsen, og mange må dagligt gå sultne i seng.

Venstre-borgmesteren Søren Pind fra København har lagt sig i statsministeren fodspor og foreslået en indsamling til en ny frihedsgudinde som en gave fra Europa til USA. Selv mener han uden videre at kunne bruge 200.000 kr. af skatteydernes penge til formålet. Efter Enhedslistens mening burde de penge hellere bruges til de mange hjemløse og dårligt stillede i København. Til gengæld vil vi gerne være med til en frivillig indsamling i Danmark til alle de sultende børn i USA. Det har de mere brug for end Venstres skattebetalte smagsdommeri.

Derudover var statsministerens nytårstale mest interessant for det, som den ikke indeholdt.

Talen indeholdt ikke et ord om den nye Unions-mønt, euroen. Men det er måske af frygt for at lægge sig ud med det flertal af den danske befolkning, som stemte imod dansk tilslutning?

Talen nævnte ikke med et ord fordømmelse af gruppevoldtægt. Men det er måske, fordi den seneste af slagsen er blevet begået af etniske danskere?

Talen indeholdt ikke et ord om udlændingepolitikken. Men det var måske for ikke at udstille en alt for stor forskel til Dronningens menneskelige indfaldsvinkel til dette emne i sin nytårstale?

Og så udtrykte talen taknemlighed over for de udstationerede soldater og politifolk i verdens brændpunkter. Men den nævnte ikke med ét ord de mange danske nødhjælpsarbejdere, som sætter livet på spil for at hjælpe de civile ofre. Den humanitære indsats for de dårligst stillede har helt klart heller ikke statsministerens bevågenhed.

Pæne floskler fra valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce