På vej mod nyt holocaust

Bent Hansen

På vej mod nyt holocaust

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

palæstina

af bent hansen

Islandsgade 13, Odense C

Der er ingen tvivl om, at det nazistiske holocaust var den største ondskab, som vi har oplevet i hele menneskehedens blodige historie. Dets massive omfang, dets erklærede mål om at begå folkemord.

Disse grusomme begivenheder fik en særlig plads i vores forestillingsverden, som fortsat holdes i live gennem præsentationer af den virkelighed, gennem film, bøger og andre kulturelle produkter.

Jeg har flere gange sammenlignet behandlingen af palæstinenserne med denne kriminelle nazistiske forbrydelse, nogen vil mene, at det er en uansvarlig overdrivelse. Det mener jeg ikke. Israel og dets allieredes (EU og USA) bevidste hensigt om at udsætte et helt samfund for grusomme og livstruende vilkår, palæstinensernes desperate appel til regeringer og til verdens folk om at handle nu for at forhindre, at de aktuelle tendenser til et folkemord ikke ender i en kollektiv tragedie - et palæstinensisk holocaust.

Omkring Gaza står det moralsk værre til, selvom massedød endnu ikke er indtruffet. Det er langt værre, fordi det internationale samfund, er tilskuer til de forfærdende begivenheder samtidig med, at nogle af det internationale samfunds mest indflydelsesrige medlemmer opmuntrer og støtter Israels holdning til Gaza. Ikke kun USA men også EU er medskyldig.

Hvis vi vil undgå endnu et holocaust, må verdens befolkning presse det internationale samfund til handling, der sikrer oprettelsen af en palæstinensisk stat.

På vej mod nyt holocaust

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce