På den ene og anden side

Eva Antkowiak

På den ene og anden side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

sundhed

Vort sundhedssystem er under pres. De ældre er hospitalernes faste kunder. Det er livsstilssygdommene, der er grunden. Noget må gøres.

En forebyggelseskomité er nedsat og i fuld gang med at se på, hvad der kan gøres for at holde os friske langt op i årene og undgå unødige sygdomme.

På et tidspunkt skal politikerne tage stilling til komiteens rapport og forslag.

Problemer er der for de økonomisk svage og især for de pensionister, der kun har et ganske lille beløb til rådighed hver måned.

På den ene side: Motion er vigtig. Gymnastik, svømning osv.

På den anden side: Mange busser nedlægges rundt om i kommunerne. Det betyder, at den motionssøgende uden bil ofte vil få svært ved at kunne komme derhen, hvor motionen foregår.

På den ene side: Aktiviteter, der holder hjernen i gang, har stor betydning for at holde demens på afstand. Det kan være undervisning i sprog, sang, it og meget andet.

På den anden side: Er der ikke offentlig transportforbindelse og for langt til at gå eller cykle, kan den billøse måske ikke deltage.

På den ene side: Sund mad, der er frisklavet, varieret og appetitvækkende er nødvendig for alle mennesker.

På den anden side: Mange ældre siger fra, når de hører om den høje pris på mad til ældre. De klarer sig med kartofler og spejlæg eller en færdigkøbt suppe.

Variation bliver det småt med - det er for dyrt. Nogle vælger at få varm mad hver anden dag. Der er ægtepar, der deler en portion. Madpriserne er steget med 8,1 pct., mens pensionen er steget med 2,9 pct.

De, der køber den af kommunen tilbudte mad, kommer i mange kommuner langt ud over fattigdommens rand med et rådighedsbeløb, der er så lille, at der ikke er nok til nødvendige behov, og livsglæden er slukket. Det sidste er særdeles usundt.

På den ene side: Har man symptomer, der tyder på, at der er noget galt i kroppen, skal man straks søge læge, da tid kan betyde meget.

På den anden side: Der er forslag fremme om brugerbetaling, som skal få folk til at gå lidt mindre til læge. Dette forslag har fortalere blandt politikere.

Alle priser på fødevarer og energi fortsætter deres himmelflugt. De rige mærker det så godt som ikke. Mellemklassen sparer på luksus og klarer sig. De, der sidder på bunden økonomisk, har ikke store chancer for en sund sjæl i et sundt legeme.

På den ene og anden side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce