Otte år ikke midlertidigt


Otte år ikke midlertidigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SU

I denne uge har vi set flere ukonstruktive og socialt skæve ideer i Skattekommissionens forslag til en ny skattereform. Politisk bestillingsarbejde er det første, der falder én ind, for det er tydeligt farvet af en økonomisk tankegang, som hører en fortid med en tro på en ufejlbarlig kapitalisme til.

Det, der gør mig mest vred, er forslaget om at skære SU-perioden på videregående uddannelser ned fra seks år til fire. Den tid, det tager ud over de fire år, skal man så låne penge eller arbejde. Dette rammer de unge, der ikke har forældre, som har friværdi og betaler topskat.

En almindelig kandidatuddannelse på et universitetsniveau varer fem år. Hvis ikke du er så heldig, at dine forældre kan støtte dig - og almindeligvis er antagelsen i SU-systemet, at man er uafhængig af sine forældre, når man fylder 20 år - så vil man blive presset ud i gæld eller blive nødt til at tage erhvervsarbejde, netop som man burde koncentrere sig om at færdiggøre sin uddannelse.

De studerende vil blive tvunget til at forlænge uddannelsen eller helt droppe ud for at kunne leve. Det vil især ramme dem med enlige forældre, med ufaglærte forældre og med forældre, der kun har en erhvervsuddannelse. Disse studerende er allerede i en udsat stilling og vil blive endnu mere udsatte af Skattekommissionens forslag.

Alt dette retfærdiggøres ved, at de studerendes situation jo kun er midlertidig, og at de vil komme ud i højtbetalt arbejde, når de har færdiggjort deres uddannelse.

En gymnasial uddannelse, der giver adgang til ens drømmestudium, tager tre år. Dertil kommer de fem år, det tager at blive kandidat. Altså otte år, hvor studerende bliver tvunget til at leve af en indkomst langt under de foreslåede fattigdomsgrænser. Hvis en børnefamilie lever otte år i fattigdom, vil det ikke blive betegnet som en midlertidig situation.

Hvis regeringen og Dansk Folkeparti seriøst mener, at uddannede unge er fremtidens vigtigste ressource, må de forstå, at otte år ikke er midlertidigt, og at de må investere i fremtidens studerende og uddannelse!

Otte år ikke midlertidigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce