Opium for folket


Opium for folket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til Kastrup, eskorteret af to jetjagere under indflyvningen, samt en ubeskrivelig heltemodtagelse i såvel lufthavnen som ikke mindst den heltemodtagelse, guldholdet blev hyldet med på Rådhuspladsen i København.

Tusindvis af jantelovstilhængere havde i en kort stund lagt deres ideologiske overbevisning på hylden for at kunne give udtryk for deres stolthed over eliten i uhæmmet fuld udblæsning.

Denne heltedyrkelse er  drivkraft i alle sportsgrene, musik, film, kunst og sex. I erhvervslivet søges efter iværksætterhelte.

Mennesket har behov for noget at se op til og drømme om på en grå hverdag. Derfor er helte opium for samfundet. Især i et overstyret samfund.     

Det beviser, at intet er så fremmende for en nations dynamik som helte, og dermed jantelovens absolutte modpol.

Med denne kendsgerning som grundregel er en vigtig del af opskriften - efter hvilke kriterier samfundet skal opbygges - givet.

Mennesker fødes ikke som helte (undtaget kongefamiliens børn og dem, de gifter sig med som voksne). De kommende helte skal søges og findes så tidligt som muligt, senest når de begynder deres første skoledag.

Det er skolens ansvar at opbygge undervisningssystem, som gør samfundet dynamisk.

Desværre er skolesystemet overhovedet ikke opbygget efter ovennævnte kendsgerninger. Her har janteloven diktatorisk - i misforstået hensyn til de svageste - spærret af for individualisten. De dygtige skal holde tilbage og solidarisk vente på de svageste. I skolen har vi ingen helte, men solidariske elever, er devisen. Det er også det nemmeste.

I det mindste kunne man lade de dygtigste hjælpe læreren med at undervise de langsommeste og derved opnå miniheltestatus af dem, de hjælper, hvis det bliver grebet rigtigt an.

Opium for folket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce