Ophæv skattestoppet!

Erling Wolff

Ophæv skattestoppet!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

forringelser

Der er meget, der tyder på, at de økonomisk fede tider er forbi i denne omgang. Stærkt stigende priser på fødevarer og benzin kan udhule budgettet hos mange husstande, og at forbruget er på vej ned, er der sikkert mange butikker, der kan bekræfte.

Desuden står det mere og mere sløjt til med den offentlige service. Regeringens løfte om hurtigere behandling på landets sygehuse er ikke blevet opfyldt, og der er lange ventetider på behandling af visse former for kræft.

Regioner og kommuner har det svært med de tildelte bloktilskud, som ikke levner tilstrækkeligt råderum til en service, som borgerne før i tiden kunne nyde godt af.

Det er bl.a. gået ud over mange plejehjem, hvor nedskæring af personalet har ført til en stærkt forringet service for de ældre, som oven i købet må opleve, at prisen for at bo på plejehjem, med husleje, lys og varme og voldsomme stigninger på madpriser, har udhulet folkepensionen, så der ikke er meget at gøre godt med til hyggelige stunder i en ofte kedsommelig hverdag.

For nogle ældre er det endda så grelt, at kommunen må træde til med lommepenge, fordi der intet er tilbage af folkepensionen, når alt er betalt.

Netop nu er busdriften i kommuner og regioner på vej med store ændringer, som på baggrund af besparelser vil medføre stort besvær for mange, som hidtil har benyttet offentlig transport til og fra arbejde.

Omlægning af ruter og nedlæggelse af mange stoppesteder vil forhindre mange i at komme omkring, og for ældre gangbesværede mennesker er der udsigt til en forandring, som mere eller mindre vil betyde indespærring i eget hjem.

Ordet skattestop og endda skattelettelser har længe været vigtige ord i dansk politik, og resultatet er naturligvis, at der må skæres kraftigt ned på mange områder, som berører borgerne, og mon ikke tiden er inde til, at skattestoppet bør ophæves for at imødegå yderligere beskæringer af den offentlige service.

Hvis skattestop bevares bare for, at politiske partier kan markedsføre en politik, som angiveligt skal appellere til den del af vælgerskaren, som ikke ønsker at bidrage yderligere til samfundets husholdning, er det indlysende, at politiske partiers egoisme går forud for borgernes ve og vel.

Hvor langt vil man gå med forringelser af den offentlige service, før fornuften vinder indpas, og skattestoppet bliver ophævet?

Ophæv skattestoppet!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce