Omsorg og fleksibilitet


Omsorg og fleksibilitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIGNALER: Det er utroligt, som landspolitikere skifter signaler hurtigt. Igennem flere år har det været fast bestanddel af aftalerne mellem regeringen og kommunerne, at kommunerne skal effektivisere på ældreområdet, og at der skal beskrives niveau og sikres retssikkerhed til borgerne på ældreområdet.

Nu er nøgleordene fleksibilitet og omsorg - tid til den enkelte. Og alt, hvad der handler om registreringer, tidsfastsættelser mv., er af det onde.

Jeg er enig i, at ældreområdet ikke lader sig sætte på formler eller detaljeret tidsstyring. Jeg er også enig i, at det optimale er, om man fra gang til gang kan aftale mellem hjælpsmodtageren og social- og sundhedshjælperen, hvad der skal laves. Vi skal sikre fleksibiliteten i systemet og sikre, at de ansatte ikke bliver styret af en rigid hjælpstildeling eller stregkodesystemet. Det gør vi ved at give den enkelte medarbejder ret og pligt til at handle i situationen - og det viser vores stregkodesystem i øvrigt, at man gør i meget stor udstrækning.

Men det er også nødvendigt, at vi har en arbejdsplanlægning. Vi skal aflægge 40.000 besøg hver eneste uge, og modtagerne har et naturligt krav på at vide, hvornår vi kommer, og hvad vi skal lave. Derfor skal der selvfølgelig laves en vurdering af, hvor lang tid det enkelte besøg tager i gennemsnit, og den vurdering skal lægges til grund for den enkelte hjemmehjælpers arbejdsplan for dagen.

Landspolitikerne selv er faktisk den anden grund til, at vi er nødt til at registrere. Det er blevet almindeligt at styre ældreområdet på enkeltsager, som landspolitikere ikke har megen indsigt i. Når en ble bliver vendt i Odder, er det pr. definition galt i hele landet, og når personalet drikker kaffe i personalestuen på plejehjemmet, så holder de for mange pauser. Det må vi kunne forsvare os imod. For hvis ikke vi kan forsvare os, bliver vi hængt ved siden af de virkelige syndere.

Desuden har vores personale faktisk også brug for at kunne dokumentere, at de gør et meget stort arbejde, at de er effektive og i en række situationer også kunne dokumentere over for hjælpsmodtagere eller pårørende, at vi faktisk har ydet den hjælp, der er bevilget.

Der er nogle dilemmaer på ældreområdet, men de dilemmaer bliver jo ikke løst ved, at Folketingets politikere i januar kræver retssikkerhed med plejeplaner også for plejehjemsbeboere med detaljerede beskrivelser af hjælpen, og så op til valget undsiger selv samme princip.

Omsorg og fleksibilitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce