Omlægning bør være del af en samlet vurdering

Henrik Skov

Omlægning bør være del af en samlet vurdering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

brugerbetaling: Det skal ikke være brugerbetaling, der skal bruges som instrument til at få folk til at gå mindre til lægen. At indføre brugerbetaling for besøg hos den praktiserende læge vil ikke kun være en forringelse af vores velfærdsmodel, det vil også være direkte dumt, da den praktiserende læge fungerer som portal til den øvrige del af sundhedsvæsenet.

Det er her, de livstruende sygdomme blive observeret, og diagnosen for det videre forløb bliver stillet.

20 procent af ydelserne i sundhedssystemet finansieres i dag via brugerbetalinger og den resterende del via skatter.

Øger vi brugerbetalingen, vil det være svært at fastholde en fri og lige adgang for alle borgere. Den liberalisering vil kun skade de, der i forvejen har det svært. Der skal være en fri og lige adgang til vores sundhedssystem for os alle.

Der er dog ingen tvivl om, at der er behov for at se på en omlægning af finansieringen i sundhedssektoren i de kommende år. En omlægning, der vil kunne komme de mange tandlægepatienter, der står tilbage med kæmperegninger, til gavn. Der er ikke megen logik i, at man selv skal betale, hvis man knækker en tand, hvorimod det er gratis at få behandlet en brækket arm.

En omlægning af brugerbetalingen i sundhedsvæsnet alene vil være svært, da det vil betyde, at betalingen vil stige nogle steder, for at den kan falde andre steder.

Derfor bør en omlægning være en del af en samlet vurdering af vores samfundsøkonomi, hvor andre muligheder bliver taget med i betragtning.

Omlægning bør være del af en samlet vurdering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce