Omfordeling af goder!

Anna Rytter

Omfordeling af goder!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ulighed

"Vi er så rige, at hvis det fortsætter, kan vi snart købe hele verden", sagde Thor Pedersen i 2006. Dengang var overskuddet i statskassen godt 80 mia. kr. årligt. Selvom regeringens skattelettelser til de rigeste har kostet lidt af overskuddet, forventes der stadig et overskud på omkring 70 mia. kr. i 2008.

Men hvad skal alle disse dejlige penge bruges til? Hvis vi tilbagebetalte dem til skatteyderne, ville det betyde, at hver husstand ville modtage ca. 2500 kr. om måneden. Et ubetydeligt beløb for nogle - en verden til forskel for andre. Hvorfor ikke hjælpe dem, der har hårdest brug for det, nemlig de fattigste borgere i Danmark?

Regeringens ulighedsskabende politik har skabt en gruppe borgere, der lever på et eksistensminimum.

Alene i Odense viste sidste års fattigdomsundersøgelse, at omkring 7000 odenseanere lever for under 6000 kr. om måneden. For 6000 kr. skal de hver måned betale husleje, mad, tøj, telefon osv. Kontanthjælpsloftet, starthjælpen og 300-timersreglen er alt sammen med til at presse en stor gruppe menneskers økonomi og hverdag.

Nogle kommer ud af fattigdommen, mens andre synker dybere ned i gæld, misbrug, håbløshed og social udstødelse. Nogle har stadig håb, andre kæmper bare for at overleve. Det er også hverdag i det Danmark, der snart kan købe hele verden.

Man løser ikke sociale problemer ved at flytte problemerne til et andet sted. Man fjerner ikke hjemløshed ved at fjerne de hjemløse fra gadebilledet. Man mindsker ikke behovet for varmestuer ved at lukke varmestuer.

Tværtimod er der brug for flere varmestuer, hvor de mest udsatte kan få et billigt måltid mad, bad og tøjvask.

Der er brug for flere overnatningssteder til dem, der ellers sover i parker og parkeringskældre. Men først og fremmest er der brug for en helt anden måde at tænke omfordeling af samfundets goder - til gavn for de fattigste og svageste.

Omfordeling af goder!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce