Om igen, Anker Boye


Om igen, Anker Boye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Kamma Lauenborgbyrådskandidat (V), Mågebakken 139, Odense SV

STOREBÆLT: For overhovedet at kunne blive enige om at bygge en bro over Storebælt blev der i sin tid indgået et forlig mellem flere partier om, at broen skulle finansieres via brugerbetaling. Oprindelig var ideen med Storebæltsforbindelsen, at toldmuren gennem Danmark ville blive nedbrudt. Forligspartierne valgte at lade den bestå.

Borgmester Anker Boyes forslag om at gøre kørsel på broen gratis mod at indføre motorvejsafgift på lige fod med Tyskland og andre europæiske lande er blot en ny form for erhvervsbeskatning og vil være dødsstødet for mange i forvejen hårdt trængte vognmandsfirmaer.

Momsen i Danmark er 25 procent. I eksempelvis Tyskland er den 7 på fødevarer og 16 på øvrige varer, altså en meromkostning i Danmark på minimum 9 procent. Derudover er vore skatter og afgifter meget høje, hvilket betyder, at endnu en ny skat eller afgift vil svække erhvervslivets konkurrenceevne.

Det bør gøres gratis at køre over Storebælt for at nedbryde toldmuren og fremme samhandlen mellem regionerne. Det vil betyde et bedre skattegrundlag, der kan finansiere forbindelsen. En ny skatteskrue, som en motorvejsafgift er, vil kun have destruktiv indvirkning på erhvervslivet.

Om igen, Anker Boye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce