Også en kanal for 60+


Også en kanal for 60+

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RADIO

Sonja Hansen foreslår i sit læserbrev 21. august, at DR bør oprette en radiokanal for lyttergruppen 60+.

Vi har allerede en sådan kanal: P4 Danmark er målrettet de modne danskere fra 60 år og opefter. Kanalen findes på DAB og på nettet - på FM har vi desværre ikke mulighed for at have mere end vore fire hovedkanaler. En DAB-radio er heldigvis blevet en meget overskuelig investering på nogle få hundrede kroner, og den giver adgang til et væld af kanaler, hvoraf de fleste ikke findes på FM.

P4 Danmark spiller en mængde af den musik, Sonja Hansen efterlyser: dansksproget og med evergreen-karakter. Kanalen har bl.a. sin egen morgenflade med et par af de mest rutinerede værter, Jesper Maigaard og Ole Dam- gaard. Et af de faste elementer er DR's Pigekor. Blandt de andre tilbud er Dansktoppen, som er blevet udvidet siden flytningen til P4 Danmark.

Vore målinger viser, at de lyttere, som har fundet frem til P4 Danmark, bruger virkelig lang tid på at lytte til den. Det tager vi som udtryk for, at de er glade for den, og kanalen er under stadig udvikling.

Sonja Hansen er utilfreds med musikken på "den rigtige" P4 og henviser bl.a. til, at vi forbigik Gitte Hænnings 60 års fødselsdag sidste år. Det er nu ikke rigtigt: Jørgen de Mylius lavede en hel times tema, hvor han fejrede Gitte Hænning (udsendelsen er genudsendt på P4 Danmark).

I det hele taget spiller den danske musik en meget stor rolle på P4. Cirka halvdelen af alle skæringer, der spilles på kanalen, er med danske kunstnere. At en del af dem vælger at synge på engelsk, er ikke noget, vi i DR har indflydelse på. Vi vil gerne spille mest mulig dansksproget musik, og vi spiller bunker af den. Men de mange store danske navne, der synger på engelsk, hører jo ikke mindre hjemme på P4 af den grund.

P4 er en kanal, der stræber efter at ramme lyttere fra 40 og opefter. Det er, svært, men alligevel lykkes det for kanalen at samle cirka tre millioner lyttere hver uge, bredt sammensat i alle aldersgrupper over 40 år.

Med så bred en målgruppe har Sonja Hansen ret i, at ikke al musikken kan ramme alles smag. Det er bl.a. derfor, vi har oprettet P4 Danmark - så den modne del af målgruppen har en kanal, hvor vi ikke behøver at tage hensyn til de yngre P4-lytteres smag.

Også en kanal for 60+

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce