Og det er ganske vist


Og det er ganske vist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OFFENTLIGT: En offentlig og en privat virksomhed aftalte at dyste i kaproning i en otter. Begge mandskaber trænede længe, og da dagen kom, var begge hold i topform. Men de private vandt med et forspring på en hel kilometer.

Moralen røg helt i bund hos den offentlige virksomhed, og den øverste ledelse besluttede, at man skulle vinde næste år. Der blev nedsat en projektgruppe til at undersøge problemet. Gruppen fandt efter mange undersøgelser ud af, at de private havde syv mand til at ro og én mand til at styre, mens det offentlige havde syv mand til at styre og én mand til at ro.

I denne krisesituation viste ledelsen betydelig handlekraft. Den ansatte straks et konsulentfirma til at undersøge det offentliges struktur, og eksperterne kom efter mange måneders arbejde til den konklusion, at der var for mange til at styre og for få til at ro. På baggrund af konsulentens rapport blev der straks foretaget ændringer i holdstrukturen. Man havde nu fire styrmænd, to overstyrmænd, én styreleder og én roer. Desuden indførte man et pointsystem for roeren. "Vi må udvide hans arbejdsområde og give ham mere ansvar," sagde ledelsen.

Året efter vandt de private med et forspring på to kilometer.

Den offentlige virksomhed fyrede roeren på grund af dårlige præstationer, men udbetalte dog en bonus til ledelsen i erkendelse af det store arbejde, der var blevet udført.

Konsulentfirmaet udarbejdede en analyse, som konkluderede, at man havde valgt den rigtige taktik, at motivationen også var i orden, og at det dermed måtte være materiellet, der skulle rettes op på.

I dag er den offentlige virksomhed i gang med at udvikle en ny båd -

Det synes jeg lige, at man skulle tage og tænke over ...

Og det er ganske vist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce