Offentlig arrogance

Peter Jensen

Offentlig arrogance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INTERNETTET: Den første hverdag i det nye år modtog vi alle et postkort fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, KL samt Danske Regioner. Her meddeler man, at det er fra årsskiftet, at det nye danmarkskort træder i kraft med de 98 kommuner og fem regioner. Her gør man opmærksom på, at sygehuse, skoler, daginstitutioner, plejehjem med mere ikke flytter nogen steder, men ligger hvor de plejer.

Så langt er det god borgerservice, men når man efterfølgende skriver, at man kan gå ind på kommunens eller regionens hjemmeside, hvis man vil vide mere, er det enten dumhed, arrogance eller en kombination af begge dele, når man uden at give andre muligheder, derved udelukker de minimum 20-30 pct. af befolkningen, som ikke er på nettet, og heller ikke er i stand til at betjene en computer.

Det er dagligt, at man både i radio og fjernsyn hører, at speakeren siger, at lytteren eller seeren kan sende en mail eller sms, og så spekuleres der på, om man der er klar over, at man så på forhånd har udelukket en meget stor procentdel af befolkningen.

Jeg vil godt understrege, at undertegnede er mægtig glad for den nye teknik, hvad enten det drejer sig om mobiltelefoner pc'er og de muligheder, de giver os både med e-mail samt internettets utallige muligheder.

Brugt rigtigt er alle teknikkens fremskridt med til at gøre hverdagen bedre og mere indholdsrig. pc'en giver os mulighed for alt lige fra bankforretninger over booking til hurtige beskeder pr. e-mail. Ligeså er mobiltelefonen både arbejdsmæssigt og privat et uundværligt værktøj for de fleste.

Der findes imidlertid et stort mindretal af befolkningen, som enten på grund af alder eller af anden årsag, hverken har pc eller mobiltelefon, og heller ikke har tænkt at anskaffe det. Det er derfor ganske urimeligt, når man fra offentlige eller halvoffentlige steder som radio og fjernsyn henvender sig til modtageren, som om man er ganske uvidende om, at fagre nye verden er slået 100 pct. igennem.

Man kan jo i disse GPS-tider frygte, at vi om 10 år ikke mere har vejkilte, da det forventes, at vi alle kører efter en GPS.

Offentlig arrogance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce