Økonomi. FOA bruger ikke opblæste tal - desværre


Økonomi. FOA bruger ikke opblæste tal - desværre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Thomas Enghausen - næstformand, FOA
Billede
Debat. 

I FOA er vi bekymrede over de nedskæringer, der konstant og bredt rammer danskernes velfærd. I forbindelse med regeringens finanslovsforslag, hvor der på papiret var penge til både ældre og unge, gjorde vi opmærksom på, at de milde og midlertidige gaver blev lovet på et bagtæppe af drastiske nedskæringer på velfærden i kommunerne.

I den forbindelse nævnte vi, at Nyborg Kommune skal spare 44,6 millioner kroner på ældre, børn og syge. Og at Svendborg og Mariagerfjord Kommuner på de samme poster sparer henholdsvis 69,4 millioner kroner og 123 millioner kroner.

Det har fået økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille til at fare i blækhuset. I et læserbrev her i avisen beskylder han os for at bruge "opblæste tal."

Trods den beskyldning forsøger han ikke i sit indlæg at gendrive de tal, vi bringer. Det er klogt. De tal holder nemlig. De kommer fra kommunernes egne budgetforslag. Og vi har mange flere eksempler, hvor de kommer fra.

I stedet vælger Simon Emil Ammitzbøll-Bille at markedsføre påstanden om, at regeringen sender flere og ikke færre penge til den kommunale velfærd. Han nævner, at kommuneaftalen tilfører ekstra 1,7 milliarder kroner til den kommunale velfærd, og siger, at regeringen derudover vil sende endnu flere penge samme vej med finanslovsforslaget.

Her er der i modsætning til tidligere grund til at tale om opblæste tal. Og til forskel fra økonomi- og indenrigsministeren kan og vil FOA gerne dokumentere vores påstand: De 1,7 milliarder kroner, ministeren taler om, fremkommer kun, hvis man behændigt ser bort fra, at regeringen i forvejen har snuppet en halv milliard kroner fra kommunerne i diverse grønthøster- nedskæringer (regeringen kalder det "Moderniserings- og effektiviseringsprogrammet").

De 1,2 milliarder, der så er tilbage til gavn for velfærden, skal holdes op mod at det såkaldte demografiske træk, at de ekstraudgifter kommunerne får til dagtilbud og ældreomsorg og så videre stiger med andre 1,7 milliarder, hvis vi alene tager højde for, at kommunerne får flere børn og ældre og dermed flere opgaver at løse.

Det er på den baggrund, at FOA vælger at advare mod regeringens nedskæringer på velfærden. Vi kender virkeligheden ude i kommunerne. Det er der, vores medlemmer lever og arbejder hver dag. Vi bruger ikke opblæste tal. Det er desværre ikke nødvendigt.

Økonomi. FOA bruger ikke opblæste tal - desværre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce