Økologi - et stærkt kort

Sadolinsgade 49, Odense M.

Økologi - et stærkt kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GLOBALISESRING: Igen viser en række forskningsresultater, at økologiske fødevarer er sundere fødevarer. Det er resultater, vi i Danmark bør reagere på og handle efter.

Efterhånden som flere forskningsresultater påviser sundhedsværdien af økologiske fødevarer og nødvendigheden af at behandle jorden ordentligt, er det vigtigt, dels at vi står klar med muligheden for eksport af økologiske fødevarer, dels at vores jordbund og grundvand er rene nok til at øge dyrkningsarealerne, og dels at vi har nogle erfaringer, vi kan sælge.

Dette område bør bringes aktivt ind i debatten nu, når vi taler globalisering. Globaliseringen er kun farlig, hvis vi sover i timen.

Det kan man så godt frygte er på vej til at ske, hvis ikke regeringen får taget initiativ til handling.

Regeringen har markeret, at globaliseringen er et område, der skal ses nærmere på og har nedsat et globaliseringsråd. Men når man ser på medlemmerne af rådet, bliver man ikke just optimist m.h.t. resultater. Hvad med de skæve og krøllede hjerner, som f.eks. kaospiloterne, hvad med repræsentanter fra NGO'erne, som f.eks. Mellemfolkeligt Samvirke, hvad med en mere ligelig kønskvotering i stedet for 20 mænd og seks kvinder? Og ikke mindst, hvad med repræsentanter fra Miljøministeriet og de forskellige miljøorganisationer som f.eks. Økologisk Landsforening og NOAH. De må - set med mine øjne - være oplagte medlemmer af globaliseringsrådet.

Miljøområdet kan blive et af Danmarks stærkeste kort på globalt plan. Det drejer sig ikke kun om økologiske produkter og miljøvenlige produktionsmetoder. Det drejer sig i lige så høj grad om vedvarende energi, d.v.s. vindmøller, solenergi og bølgekraft.

Det vil fremover være nødvendigt at fokusere meget på miljøet på verdensplan. Derfor skal Danmark sørge for at være langt fremme på dette område, så vi kan sælge vores produkter og vores knowhow.

Økologi - et stærkt kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce