OK18. - Talmanipulation af værst skuffe


OK18. - Talmanipulation af værst skuffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dorthe Boe Danbjørg, Nymarksvej 23, Nyborg - sygeplejerske
Dorthe Boe Danbjørg
Debat. 

Beskæftigelsesordfører fra Venstre Hans Andersen forsøger at berolige mig her i avisen ved at sige, at hverken han, Venstre eller regeringen er imod lønstigninger til sygeplejersker og andre i den offentlige sektor.

Men Hans, du har ikke en beroligende effekt på mig, derimod får du mit blodtryk op i det røde felt, når du dels både bruger noget, der ligner talmanipulation til kunstigt at puste en sygeplejerske løn op og ikke mindst fastholder, at formanden for DSR Grete Christensen taler den offentlige sektor ned, når alt hun gør er at redegøre for, hvordan vilkårene er i den offentlige sektor.

Og hvis vi lige forholder os til de 38.153 kroner om måneden, som du mener, at en sygeplejerske tjener, så er det som sagt noget, der ligner talmanipulation af værste skuffe, som kun kan opfattes som et forsøg på at få os til at fremstå som grådige, hvilket din kollega Sophie Løhde også har travlt med, når hun beretter om, hvordan de faglige organisationer er mere optagede af at tage end at give. Og det til trods for at de offentligt ansatte hver eneste dag giver en hel del af sig selv for vores fælles velfærd.

Tilbage til tallet, som jeg ikke ved, hvor du har fra, men det ligner ikke de lønsedler, som mine kolleger har delt på de sociale medier, siden din førnævnte kollega Sophie Løhde mente, at vi havde festet rigeligt for offentlige kroner. Men det er da glædeligt, hvis I som regering vil være med til at sikre, at vi får en ordentlig løn.

Dog er det ærgerligt, at du gemmer dig bag den danske model, når du så i samme åndedrag fremfører, at det så skal være op til arbejdsmarkedets parter at forhandle om.

Hvis du gerne ville punktere myten om, at regeringen ikke ønsker at sikre os ordentlig løn, så kunne du jo gå forrest i forhold til at sikre, at f.eks. sygeplejersker får reel ligeløn og som politiker leve op til det ansvar, som jeg mener, at du har i forhold til at sikre, at der på arbejdsmarkedet er ligeløn. Kvinder med mellemlange videregående uddannelser, som sygeplejersker og pædagoger, tjener 27 procent mindre end mændene med samme uddannelsesniveau.

Sundhedskartellet har sammen med BUPL, FOA og Socialpædagogerne tidligere sendt en appel til jer politikere med et ønske om, at I øremærker en pulje penge til fordeling mellem de grupper i den offentlige sektor, hvor der primært arbejder kvinder, og hvor der er et lønefterslæb til mandegrupper med samme uddannelsesniveau. Det ville være et stort skridt at tage i retning af at sætte handling bag dine ord, og ligeledes leve op til regeringens fine ord omkring ligestilling.

OK18. - Talmanipulation af værst skuffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce