OB har medansvar

Jesper Kent Mortensen

OB har medansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

hærværk

af jesper kent mortensen

cand.mag., helenevej 20, Odense C

Sidste weekends hærværk mod fodboldspilleren Ulrik Laursens bil og hus var aldeles uacceptabelt, men ikke overraskende.

Dansk fodbold har flere gange oplevet lignende tilfælde, når populære spillere skifter til arvefjenderne.

Af samme grund burde Odense Boldklub have lært lektien fra eksempelvis klubskifterne mellem Viborg FF og FC Midtjylland, hvor de implicerede spillere også blev terroriseret af skuffede supportere.

Selv om OB's tidligere anfører Ulrik Laursen havde gjort opmærksom på, at han forventede en del tumult i forbindelse med klubskiftet fra de stribede til FC København, så gjorde OB og Kim Brink ikke noget for at forebygge det efterfølgende hærværk på Ulrik Laursens privatadresse. Selv om klubben i Ådalen vidste, at der var tale om en "højeksplosiv" handel, så gjorde Kim Brink og Co. ikke meget for at forklare baggrunden for klubskiftet.

Ud over at nævne, at man havde opnået en rekordhøj transfersum, så gjorde OB intet for at forklare de ophidsede OB-tilhængere, at klubskiftet til FCK havde mange årsager, men derimod forholdt man sig tavs på trods af tidligere tiders uhyggelige eksempler på overgreb på fodboldspillere, som valgte at skifte den gamle klubtrøje ud med en ny.

OB's demonstrative tavshed gav således den mindre begavede del af OB's tilhængerskare rig mulighed for at piske en stemning op, hvor følelserne løb af med de involverede og resulterede i det uacceptable, men nærmest forventelige hærværk.

Det er altså ikke nok at synge den sædvanlige sang om, at man naturligvis tager afstand fra og fordømmer hærværksmændene. Derimod er det Kim Brinks forbandede pligt at forklare og informere OB's fans om, hvad der ligger bag klubskiftet og sidst, men ikke mindst at have en klar strategi for "følsomme" klubskifter.

Naturligvis skal OB's tilhængere have lov til at være skuffede over anfører Ulrik Laursens klubskifte, og især når der er tale om et skifte til ærkerivalen FC København, men netop derfor skulle Odense Boldklubs ledelse have været langt mere fremme i skoene i bestræbelserne på at afbøde den værste skuffelse herover.

Kim Brinks passivitet og tavshed op til weekendens hærværk vidner om en udpræget mangel og forståelse for supporternes følelser. Hvis sidstnævnte får frit løb, så kan det helt galt, hvilket var tilfældet sidste weekend.

OB har medansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce