Nye tider - nye job

Helle Thorning-Schmidt

Nye tider - nye job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhederne i Danmark får hårdt brug for Socialdemokraterne. For det bliver ikke regeringens gammeldags forslag, der løser problemet med mangel på arbejdskraft. Socialdemokraterne vil investere i de 212.000 danskere, der stadig ikke har et job.

Vi står med et meget konkret problem i Danmark: Vores virksomheder er så driftige og har så meget at lave, at de ikke kan få ansatte nok.

Når vores virksomheder har problemer, skal vi som politikere lytte godt efter. Og vi skal gøre vores yderste for at komme op med løsninger, der kan løse problemerne og skabe grobund for fortsat økonomisk vækst i Danmark. Først og fremmest fordi et sundt og velfungerende erhvervsliv er forudsætningen for et sundt og velfungerende samfund.

Tiden er derfor inde til, at partierne på Christiansborg finder sammen om fremadskuende og ambitiøse bud på, hvordan vi skaffer mere arbejdskraft i Danmark.

Regeringen har præsenteret sin jobplan. Om det er udtryk for dovenskab eller mangel på fantasi, skal jeg ikke kunne sige, men regeringens forslag er uambitiøse og slet ikke tilstrækkelige til at skabe det moderne arbejdsmarked, som Danmark har brug for og vores virksomheder efterspørger.

Vi skal gøre mere for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Men det alene vil på ingen måde skaffe den nødvendige arbejdskraft. Derfor vil vi også investere i de mange danskere, der stadig ikke har et job. Vi vil bruge den historiske mulighed for at forene hensynet til vækst med muligheden for at få alle med. Vi har brug for, at alle danskere yder, hvad de kan på arbejdsmarkedet. Både de 75.000 på dagpenge, de 57.000 kontanthjælpsmodtagere og de 80.000, der er i aktivering, på revalidering eller i fleksjob.

Og i stedet for at give en nyttesløs skattelettelse på 100.000 kr. til velstående 64-årige, der ville være blevet på arbejdsmarkedet alligevel, vil vi investere i at forbedre arbejdsforholdene for helt almindelige lønmodtagere

Forskellen mellem regeringen og Socialdemokraterne kan udtrykkes helt kort: Regeringens plan vil betyde 9000 flere medarbejdere til danske virksomheder, Socialdemokraternes plan vil betyde 94.000 flere medarbejdere.

Nye tider - nye job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce