Ny dommedagsvision

Dennis Bågøe

Ny dommedagsvision

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

kapital

I kronikken "Ny form for protektionisme" 11/8 føjer Jørgen Ørstrøm Møller en ny dommedagsvision til rækken af apokalyptiske beskrivelser af en ikke så fjern fremtid.

Med udtalelsen "Brasilianiseringen af Vesten er den utilsigtede konsekvens af den nyliberale utopi om det frie marked" fra "Fagre nye arbejdsverden" henledte Ulrich Beck den læsende verdens opmærksomhed på de ødelæggende virkninger af kapitalens frie bevægelighed, som EU-aficionados som Erik Boel, Alfred Larsen, Carsten Tofte med flere nægter at se, høre eller tale om.

Populisten Lars Chr. Lilleholt har et indlæg "Bekymrende udvikling". Her fortsætter han trenden med at bilde befolkningen ind, at Danmark kan blive "et af verdens mest konkurrencedygtige lande". 

I Kina og Indien uddannes millioner af ingeniører og it-folk, der med fornøjelse påtager sig lange arbejdsdage for en brøkdel af den løn, som en europæer med tilsvarende uddannelse får.

Dette forhold er Folketinget inklusive Lilleholt og - gud bedre det - Socialdemokraterne fuldstændig klar over, idet Udenrigsministeriet skriver: Væksten "forudsætter dog, at ikke mindst Europa magter at omstille økonomien i takt med den stigende internationale arbejdsdeling. Hvis omstillingen ikke gennemføres, vil landene gradvist miste konkurrenceevne, opleve problemer med energiforsyningsikkerhed, få øget arbejdsløshed, lavere økonomisk vækst og i stigende udstrækning opleve problemer med at finansiere de sociale velfærdssystemer. I begge tilfælde - både med og uden omstilling - vil de rige lande opleve et betydeligt pres på virksomhederne, arbejdsstyrken, undervisningssystemerne og de sociale velfærdssystemer".

Jeg har tidligere med held interveneret hos Carsten Hansen, gruppeformand hos Socialdemokraterne.

Kære Carsten Hansen! Vil du venligst læse Ørstrøm Møllers kronik, Ulrich Becks "Fagre nye arbejdsverden" og Udenrigsministeriets globaliseringsstrategi "Den grænseløse verden" 2006, og give et realistisk bud på en socialdemokratisk politik, der kan afværge EU's og globaliseringens ulykker for den arbejdende befolkning.

Ny dommedagsvision

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce