Ny cykelbane - nu!


Ny cykelbane - nu!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SPORTsfaciliteter

I lyset af de flotte resultater fra OL i Beijing - en sølvmedalje i 4000 meter holdforfølgelsesløb og fornemme placeringer i både pointløb og parløb - må det være på høje tid, at de fynske og især de odenseanske politikere gen- overvejer planerne om en renovering/nybygning af cykelbanen i Bolbro.

Det er tankevækkende, at halvdelen af 4000 meterholdet, halvdelen af parløbsholdet og den enlige deltager i pointløbet har dybe rødder i det fynske cykelmiljø - trods helt urimelige træningsforhold på hjemmebanen.

Cykelbanen i Odense er et besøg værd, hvis man vil se, hvilke forhold vi byder unge sportsfolk, sammenlignet med andre idrætsgrene. Lokalerne er gamle og nedslidte, og selve banen er så forfalden, at der overalt skal bruges Round up for at holde ukrudtet nede - også dér, hvor cementen og malingen endnu ikke er skallet helt af.

Tænk engang, hvor mange sportshaller, der er bygget til glæde for gymnastik, håndbold, badminton og andre indendørs sportsgrene, og sæt det antal i forhold til kun tre cykelbaner i hele Danmark, heraf to nedslidte i Odense og Århus, og en enkelt tidssvarende bane i Ballerup.

Enhver kommune på Fyn, med respekt for sig selv har bygget adskillige sportshaller til kommunens brugere. Alligevel forekommer det nærmest uopnåeligt at få en ordentlig cykelbane i Odense.

På trods af det lykkes det fortsat Cykling Odense at fostre nye fynske cykeltalenter - senest et DM i u/17 klassen og et DM i u/11 klassen, afviklet her i weekenden i Hobro.

Hvad kunne denne talentmasse dog ikke føre til, hvis de lokale cykelryttere, ledere og trænere fik en overdækket cykelbane i Odense, så rytterne kunne træne hele året.

Den nuværende cykelbane i Odense er bygget i 1948, og derfor må politikerne hurtigst muligt op på den store klinge, ligesom de har været i forbindelse med bygningen af andre nærliggende sportsarenaer. De må for min skyld, gerne bruge epo i selve beslutningsprocessen.

Ny cykelbane - nu!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce