Noget må der gøres


Noget må der gøres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVINEPRODUKTION: Forleden havde Bent Claudi Lassen (formand for Danske Slagterier) et indlæg i Fyens Stiftstidende, der handlede om idéen om en svinekommission i Danmark.

Først i Bent Claudi Lassens indlæg holder vi os til "sagen". Fakta er nemlig, at befolkningen her på Fyn er steget med kun to pct. i de seneste 10 år, medens antallet af svin er steget med 24 pct. En ting glemmes her, nemlig at med den fart, der skal til at gøre svin til den erhvervsmæssige succes, gælder, at man bogstavelig talt tvangsfodrer for at få dem hurtig ud af fabrikken, så nye småsvin kan komme ind. Hertil hører så, at svin også skal på wc bare fem gange mere end mennesker. Det er der, "svineriet kommer ind".

Så, noget må der gøres.

I Korinth har en enkelt mand vendt op og ned på det hele. Han ønsker at bygge en svinefarm 300 meter fra Korinth, som er en landsby i en udvikling. En landsby med et lokalråd, der som mål har at sørge for, at borgerne kan føle

sig sikret, og at vi kan modtage nye bosættere uden hovsaoverraskelser.

Lokalrådet i vores område har fungeret i ca. 20 år og har i de sidste 15 år beskæftiget sig med at gøre Korinth til en perle i det sydfynske. Den opgave er vi ikke færdige med.

Det er ikke for at skyde initiativer fra selvstændige ned, at lokalrådet har protesteret mod denne grisefarm. Det er måden, den lovmæssigt er blevet behandlet på. Hu-hej vilde dyr og inden 2007, hvor nye og strengere krav til lovgivningen på dette område bliver stillet.

Vi forventer, at der bliver forsket meget mere i disse problemer, før vi "slipper grise løs".

Det er muligt, at Danmark har en lang tradition for dyrehold i landområderne. Måske skulle vi netop tage den tradition op og placere disse grisefabrikker på industrigrunde, der kan tåle belastningen af den mængde efterladenskaber, vi (og grisene) opbygger i økonomiens hellige navn.

Så en kommission til at endevende denne problematik er en nødvendighed.

Noget må der gøres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce