Nødråb fra lokale virksomheder


Nødråb fra lokale virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der viser sig nu små tegn på, at presset på arbejdsmarkedet er aftagende. Det skyldes ikke, at efterspørgslen efter arbejdskraft er dækket, men derimod en bevidst tilpasning af virksomhedernes produktionsapparat til den arbejdskraft, der er til rådighed i øjeblikket. Det indebærer et betydeligt velfærdstab og er dybt utilfredsstillende for os alle.

Vi må desværre konstatere, at situationen omkring mangel på arbejdskraft og kvalifikationer er kommet for at blive, bl.a. fordi store årgange forlader arbejdsmarkedet, og fordi yngre årgange er for små til at erstatte seniorerne.

Det er klart, at der er brug for en række reformer på nationalt plan. Men lokalt har vi også nogle håndtag at dreje på.

De lokale jobcentre er sat i verden for at sikre virksomhederne den arbejdskraft, de har brug for. Men desværre er der mange virksomheder, som ikke ved, hvad de lokale jobcentre kan tilbyde, endsige hvor de skal henvende sig for at få kontakt!

Derfor vil vi gerne opfordre de fynske jobcentre til at sætte virksomhederne i centrum for den lokale beskæftigelsesindsats og sikre dem en tæt kontakt og målrettet dialog med en virksomhedskonsulent, der besidder branchekendskab, og som sikrer, at samarbejdet tager afsæt i virksomhedens behov.

Tænk, hvis vi lokalt kunne indføre rettigheder a la dem, som i dag kun er rettet mod de ledige, og f.eks. tilbyde virksomhederne "kontaktsamtaler" hver tredje måned med jobcenteret med henblik på at sikre, at alle stillinger hele tiden besættes hurtigt og med de bedste kandidater. Så ville der udvikle sig et tæt partnerskab mellem jobcenter og virksomhed, som kunne være bærende for en beskæftigelsesindsats, der tager højde for den enkelte virksomheds særlige behov og muligheder.

Ud over specifik hjælp til rekruttering af kernearbejdskraft kunne samarbejdet også udbygges til at omfatte tæt opfølgning på sygemeldte medarbejdere, jobtræning og arbejdsprøvning af ledige på vej ind på arbejdsmarkedet.

Det ville være et partnerskab, der bygger på en tæt, professionel relation mellem jobcenter og virksomhed, og som tager afsæt i virksomhedens behov.

Nu vil mange jobcentre nok sige: "Det er jo det, vi gør". Til det må vi svare: "Tag dette indlæg som et nødråb fra de lokale virksomheder, som venter på at få andel i denne service".

Nødråb fra lokale virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce